Εκδηλώσεις Τοπικά

Όλες και όλοι στην απεργία στις 6 Απρίλη

Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι

Οι εκπαιδευτικοί, και όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με μία αδυσώπητη κυβερνητική πολιτική, που έχει οξύνει στο έπακρο τα προβλήματά μας.

Ο πόλεμος που άναψε στην Ουκρανία, με τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., οξύνει αυτά τα προβλήματα, τα κάνει εκρηκτικά. Οι κυβερνήσεις όλων των χωρών, με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη, φορτώνουν τις βαριές συνέπειες του πολέμου στις πλάτες μας, στις πλάτες όλων των εργαζόμενων. Για άλλη μια φορά μας καλούν εμείς να πληρώσουμε το μάρμαρο, εμείς να πληρώσουμε τις κολοσσιαίες δαπάνες των εξοπλισμών.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τις ζωές μας δώδεκα και πλέον χρόνια εκδηλώνεται τώρα με τη σφοδρότητα μίας τεράστιας ενεργειακής κρίσης και την απειλή μίας επισιτιστικής. Οι τιμές των προϊόντων ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα και σαρώνουν το εισόδημά μας. Τα δήθεν κυβερνητικά μέτρα  «προστασίας» του λαϊκού εισοδήματος , είναι στην κυριολεξία κοροϊδία. Η αγοραστική δύναμη των μισθών και των συντάξεων καταρρέει από το τσουνάμι της ακρίβειας. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και κάθε λαϊκή οικογένεια, αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε  με μισθούς πετσοκομμένους σε επίπεδο χαμηλότερο από ό,τι πριν 15 χρόνια! Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα, προσπαθώντας να επιβιώσουν σε αυτές τις συνθήκες. Η φορολογία κάθε είδους  γίνεται όλο και βαρύτερη, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί πνίγονται από τα οικονομικά προβλήματα, στερούνται βασικά αγαθά.

Συνάδελφοι

Αυτά είναι τα έργα της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη, η οποία, εκμεταλλευόμενη τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, όχι μόνο διατήρησε απείραχτα τα σκληρά μνημονιακά μέτρα  των προηγούμενων ετών αλλά τα αύξησε με γεωμετρική πρόοδο, προσθέτοντας νέα αβάσταχτα βάρη στις ζωές όλων των εργαζόμενων. Για να θωρακίσει αυτή τη βαθιά αντεργατική πολιτική, που δεν αφήνει αλώβητο κανέναν εργαζόμενο, απέναντι στις αντιδράσεις κατασκεύασε τα αντιδημοκρατικά-αντισυνδικαλιστικά εκτρώματα, όπως ο ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει τον έλεγχο και την υπονόμευση της λειτουργίας των σωματείων, την ακύρωση του δικαιώματος της απεργίας και των διαδηλώσεων.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Σημερινό αίτημα δεν μπορεί να είναι άλλο από το να μπει φραγμός στην καταστροφική κυβερνητική πολιτική , πολιτική που διαλύει εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε με τον αγώνα μας να ξεπεράσουμε τέτοιες καταστάσεις, να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Το παράδειγμα το δίνουν οι αγώνες μας, η ιστορία μας, το δίνουν πρόσφατοι αγώνες που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα αντεργατικά μέτρα. Απάντηση δεν υπάρχει άλλη παρά η πλατιά ενωτική κινητοποίησή μας,, οι μαζικοί αγώνες.

Ο δρόμος του αγώνα και της νίκης, παρά τις αυταρχικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, την υπονόμευση των αγώνων από τους γνωστούς εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι ο μόνος αξιοπρεπής δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας. Είναι ο δρόμος που πρέπει να ξαναχαράξουμε και να βαδίσουμε. Είναι ο δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό στην κυβερνητική πολιτική , να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας, να προωθήσει τα αιτήματά μας.

Η πλατιά, μαζική και ενωτική συμμετοχή όλων στην απεργία, τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια  της 6ης Απρίλη έχει μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών και των προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, πέρα και μακριά από τη διασπαστική πολιτική στην οποία κάποιοι επιμένουν.

Σε αυτήν την αγωνιστική κατεύθυνση η Συσπείρωση Παρέμβαση Εκπαιδευτικών-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας καλεί κάθε εκπαιδευτικό να ανταποκριθεί, να κινητοποιηθεί, να δυναμώσει το κύμα της αντίστασης. Κανείς και καμία να μη λείψει από την απεργία και τις συγκεντρώσεις της 6ης Απρίλη, για να διεκδικήσουμε:

-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

-Πραγματικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, με ουσιαστική στήριξη – μείωση των τιμών και της φορολογίας

-Ανατροπή του ν. Χατζηδάκη – υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων

– Στήριξη των δημόσιων συστημάτων υγείας, ασφάλισης, πρόνοιας – Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

–Όχι στην εμπλοκή της της Ελλάδας στον πόλεμο – Δυναμώνουμε τον μαζικό αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό αγώνα ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Τετάρτη 6/4/22 – ώρα 11.00π.μ – Πλατεία Ελιάς Βέροια

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας