Νάουσα

Ε. Κ. Νάουσας / Α. Σ. “Μαρινος Αντυπας”: Συμπαράσταση στον Όμιλο “Γενίτσαροι και Μπούλες” για το πρόστιμο της ντροπής

——

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» εκφράζουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον πολιτιστικό όμιλο « Γενίτσαροι και Μπούλες» για το πρόστιμο ντροπής των 50. 000 ευρώ που του επιβλήθηκε, όχι επειδή δεν τήρησε τα απαραίτητα μετρά προστασίας αλλά επειδή διοργάνωσε το δρώμενο για το όποιο είχε συνεδριάσει και είχε πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο και ενώ είχε ενημερωθεί το υπουργείο υγείας για την εν λόγω απόφαση .

Οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν όχι μόνο να τρομοκρατήσουν τους διοργανωτές του εθίμου αλλά κυρίως να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση αν πραγματικά ήθελε να προστατεύσει την δημόσια υγεία, δεν θα έκλεινε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία, δεν θα προχωρούσε στο ξεπούλημα των δημοσίων νοσοκομείων με το νέο ΕΣΥ, στην παράδοση τους σε ιδιώτες, στην πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας.

Αντίθετα θα προχωρούσε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, με την σωστή και συνεχή ενημέρωση του λαού.

Υπεύθυνους για την διασπορά της πανδημίας η κυβέρνηση ας αναζητήσει αλλού.

Στους μεγάλους χώρους δουλειάς, που δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, στα ΜΜΜ που στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι.

Στεκόμαστε στο πλευρό του πολιτιστικού ομίλου  « Γενίτσαροι και Μπούλες» και απαιτούμαι να ανακληθεί άμεσα το πρόστιμο ντροπής που επιβλήθηκε.

Οι  Διοικήσεις

banner-article

Ροη ειδήσεων