Νάουσα

1ου ΓΕΛ Νάουσας: Ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

——–

Στην Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας 8/3/2022 αφιερώθηκε η ημερίδα του 1ου ΓΕΛ Νάουσας μέσα από το Πρόγραμμα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ»

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Προγράμματος κάτω από την συνεχή και άοκνη καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητριών τους παρουσίασαν εργασίες τους για μερικές από τις  σημαντικές γυναίκες που έβαλαν με την προσωπικότητά τους και το έργο τους ένα λιθαράκι για την βελτίωση του κόσμου μας.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στις καθηγήτριες υπεύθυνες του Προγράμματος: την κα Μαλιάσα Έλσα, την κα Ρούσου Τασούλα, την κα Χαραλαμπίδου Ελπίδα και την κα Ζιούζια Μαρία οι οποίες με το μεράκι, την μεθοδικότητά τους και το ομαδικό τους πνεύμα καθοδήγησαν τους συμμετέχοντας εξασφαλίζοντας το άρτιο αποτέλεσμα που όλοι γευτήκαμε.

Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Πόλεως Νάουσας κος  Νικόλαος Καρανικόλας,  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κος Παπαδόπουλος Αθανάσιος τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό. Με γραπτό μήνυμά της , απευθύνθηκε στους μαθητές μας η κα Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη, Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρώτη γυναίκα στην θέση αυτή στα 72 χρόνια της ιστορίας της Συνέλευσης. Τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος αυτού, πατήρ Παπαθεοδώρου Νικόλαος και η κα Μαριάνθη Μπαξεβάνου.

Ευχαριστούμε επίσης τον Φούρνο Θανασούλη και τα  Ζαχαροπλαστεία της Σούλας και του Ρίζου για την ευγενική τους προσφορά γλυκών και εδεσμάτων.

Οι μαθητές μας είχαν την πολύτιμη ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε Στρογγυλή Τράπεζα με συντονίστριες την κα Μαριάννα Λούκα, Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Νάουσας και Δρ. Αθανασίου Τζωρτζίνα, στην οποία έλαβαν μέρος η κα. Τσαλιγοπούλου Ελένη, Καλλιτέχνης-Τραγουδίστρια, η κα. Μπαλτατζίδου Δώρα, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ηρωικής Πόλεως Νάουσας η κα. Αραμπατζή Στέλλα, Μικροβιολόγος και δημοτική σύμβουλος ΗΠ Νάουσας, η  κα. Ξανθή Χονδρού-Χιλ, ποιήτρια και η κα. Ζάλιου- Μπασιακούλη Ευγενία, συγγραφέας και πρώην Δ/ντρια. ΚΕΝΕ Νάουσας. Οι συμμετέχουσες κατέθεσαν η καθεμία τα προσωπικά τους βιώματα και θέσεις ως σύγχρονες γυναίκες στην κοινωνία του 21ου αιώνα.

Ευελπιστούμε ότι το αποτύπωμα που άφησε η ημερίδα αυτή στις μαθήτριες και στους μαθητές μας θα είναι εφαλτήριο για την αυριανή τους εξέλιξη ως άνθρωποι χωρίς στερεότυπα, χωρίς προκαταλήψεις για την επίτευξη πραγματικής ισότητας μεταξύ των φύλων.

Οι μαθήτριες και οι μαθητέςμας που είναι άξιοι συγχαρητηρίων και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους με την συνεργασία, την εργατικότητα και το δυναμισμό τους είναι (αλφαβητικά) οι:

Αντωνίου Ζωή

Γατουρτζίδου Δέσποινα

Γιαλαμά Βασιλική

Γιαννακίδου Όλγα

Δημησίκος Στέφανος

Δίντση Δήμητρα

Θεοδωρίδου Άλκηστις

Ίντος Κώστας

Καραγιάννη Ευαγγελία

Κοκορόζη Ελβίρα

Κούλα Αλέξανδρο

Κόφκελη Ελένη

Μανωλάς Ηλίας

Μαρωνίτη Κατερίνα

Μήτογλου Αναστασία

Μητσιάνη Αναστασία

Μπαβέλλη Βίβιαν   

Μπίλης Αναστάσης

Παπαδοπούλου Αγγελική

Παπαδοπούλου Παναγιώτα

Παπαθεοδώρου Γιώργος

Παπαθεοδώρου Αλεξία

Τζιάτζιου Κατερίνα

Τζιάτζιος Παναγιώτης

Ψαρρά Ελένη

Ευχαριστούμε θερμά τέλος και την Χρηματοπούλου Άννα-Μαρίνα τελειόφοιτη του  σχολείου μας για την καλλιτεχνική απόδοση της Μακρυνίτσας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας