Αγροτικά Κοινωνία Πολιτική

Αγρότες: Καμία ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων / Ο αγώνας θα είναι διαρκείας γιατί αφορά την επιβίωσή μας

——–

«Η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί κανένα από τα βασικά μας αιτήματα, αυτά που μας έβγαλαν στο δρόμο, που είναι αιτήματα και δίκαια και επιβίωσης» τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής με κλιμάκιο της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε κάτω από τη πίεση του κινήματος, συμμετείχαν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντάς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας.

Ο Ρ. Μαρούδας έκανε λόγο για κοροϊδία, καθώς αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφού απέρριψε όλα τα άλλα αιτήματα, είναι τα 50 εκ. ευρώ επιστροφή στο φόρο στα καύσιμα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν αφορολόγητο πετρέλαιο. «Τα 50 εκατομμύρια που τα έδινε στο 1/3 των αγροτών, θα τα κάνει 60 εκ. για όλους τους αγρότες, μιλάμε για 181,3 ευρώ κατά μέσο όρο σε κάθε αγρότη (…) Δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα βενζίνης που κάναμε για να έρθουμε στη συνάντηση» σημείωσε ο Ρ. Μαρούδας.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την ώρα που έχουν μπουκώσει με εκατομμύρια τους επιχειρηματίες και στον πρωτογενή τομέα έχουν δώσει το 1% όλων αυτών των χρημάτων.

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας διαρκείας, πρέπει να συνεχιστεί, πρέπει να δώσουμε και άλλη πολύ μεγάλη μαζική συμμετοχή στους αγώνες μας, να οργανώσουμε το αγροτικό κίνημα, σε αγροτικούς συλλόγους, να συσπειρώσουμε και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας ότι τα προβλήματα λύνονται στους δρόμους του αγώνα, λύνονται με τη δική τους συμμετοχή» τόνισε ο Ρ. Μαρούδας σημειώνοντας ότι θα ενημερώσουν τους αγρότες στα μπλόκα για τη συνάντηση.

Αναφέρθηκε στην τεράστια αύξηση στη τιμή των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης επισημαίνοντας ότι οι αγρότες δίνουν μάχη επιβίωσης όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά για όλο τον ελληνικό λαό. «Όταν ζητήσαμε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα ζητήσαμε και στα σπίτια και στα μαγαζιά και σε όλους» σημείωσε τονίζοντας ότι «είναι ένας αγώνας συνολικά του ελληνικού λαού».

 902

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας