Περιβάλλον

Καστοριά: Πέθανε ο θηλυκός κύκνος – Ο αρσενικός δεν εγκαταλείπει το ταίρι του

———-

Ο κύκνος θέλοντας να επιστρέψει πίσω στον χώρο που ήταν η καλή του, διέσχισε τη λίμνη και βρέθηκε πάλι στον σταθμό!

Λυπημένο είναι το τέλος που είχε η ιστορία αγάπης δύο κύκνων στην Καστοριά, που έγινε γνωστή λίγες ημέρες πριν, προκαλώντας συγκίνηση.

Ο θηλυκός κύκνος είχε τραυματιστεί από κάποια σκυλιά και ο σύντροφός της με ανοιχτές τις φτερούγες του προσπαθούσε να τα διώξει. Έπειτα, όταν ο διασώστης βρήκε τους κύκνους, ο αρσενικός έμεινε δίπλα στο ταίρι του, περιμένοντας να αναρρώσει.

Όπως γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνεργάτης του Αρκτούρου και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος του Δήμου, δυστυχώς, ο θηλυκός κύκνος δεν τα κατάφερε κι έτσι, οι διασώστες αποφάσισαν να μεταφέρουν τον αρσενικό κύκνο αρκετά χιλιόμετρα μακριά:

«Τον βάλαμε στο αυτοκίνητο αρκετά ανήσυχο και τον μεταφέραμε αρκετά χιλιόμετρα μακριά στην απέναντι πλευρά της λίμνης σε εντελώς άλλο περιβάλλον».

Όμως, ο κύκνος θέλοντας να επιστρέψει πίσω στον χώρο περίθαλψης, όπου νοσηλευόταν η καλή του, διέσχισε τη λίμνη και βρέθηκε πάλι στον σταθμό!

21 ώρ. 
Ένα λυπημένο τέλος…
Τόσες επίπονες μέρες σκιασμένες απ΄την πνοή του θανάτου δεν στάθηκαν ικανές στην ατέλεια της ζωής , όπως σαϊτεύει ο έρωτας σαϊτεύει και ο θάνατος . Κοιμόταν ήσυχη όταν δέχθηκε το τελευταίο χάδι του όταν πέταξε μόνη της για το αγύριστο ταξίδι της … και αυτός δίπλα της να την κοιτάζει με τρυφερότητα πιστεύοντας σε μια σύντομη στιγμή και όλα θα είναι όπως πριν.
Επώδυνη η αποχώρηση και η αποδοχή του χωρισμού από το ταίρι του , αποδεκτό για αυτόν είναι η σταθερή παρουσία του δίπλα της ,σθεναρή η αντίσταση του με κραυγές διαμαρτυρίας και αναζήτησης να ξαναγυρίσει στο χώρο του σταθμού .
Τον βάλαμε στο αυτοκίνητο αρκετά ανήσυχο και τον μεταφέραμε αρκετά χιλιόμετρα μακριά στην απέναντι πλευρά της λίμνης σε εντελώς άλλο περιβάλλον . Επ΄ ουδενί λόγω να συνεργαστεί μαζί μας , ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση από το νερό της λίμνης . Κάποια στιγμή νομίσαμε ότι τα καταφέραμε και αποχωρίσαμε από την περιοχή να μην μας βλέπει και μας συνδέει με τα γεγονότα που έγιναν .
Αποτύχαμε… ο κύκνος διέσχισε την λίμνη και βρέθηκε πριν από εμάς στην περιοχή του σταθμού … είναι εκεί που θέλει ακόμη .
Μακάρι να είχαμε λίγο από τον πλούτο των συναισθημάτων τους, το γεγονός πως ότι τα ζώα γνωρίζουν το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα τους σε εμάς τους ανθρώπους . Όπως είπε και ο Martin Buber “ Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα”

https://www.facebook.com/100000050530780/videos/pcb.5201741083170858/351364926684604

https://www.facebook.com/nikos.panagiotopoulos.357/posts/5201741083170858  Κάνετε κλικ στον σύνδεσμο

rosa.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο