Βέροια

Επίσκεψη της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

———

Ο σύλλογός μας Μ.Α.μ.Α,στα πλαίσια της συνεργασίας με τις εκπαιδευτικές μονάδες της πόλης μας, επισκέφθηκε σήμερα το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές για την αποδοχή της διαφορετικότητας .Τη Μ.Α.μ.Α εκπροσώπησαν η Λουκία Μήτσα, μητέρα εφήβου στο φάσμα του αυτισμού και μέλος του ΔΣ του συλλόγου μας και η Ειρήνη Αναγνώστου, σχολική ψυχολόγος ,εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της Μ.Α.μ.Α.

Από το σχολείο συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ Τάξης και οι δάσκαλοί τους. Στην παρουσίαση –συζήτηση που ακολούθησε  από την κυρία Αναγνώστου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους ,να γνωρίσουν τις διάφορες αναπηρίες και πώς αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα των παιδιών ΑμεΑ και να μάθουν και για τις δομές ΑμΕΑ της πόλης μας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις πιο εξειδικευμένες ,από τα ίδια τα παιδιά για τον αυτισμό ,την καθημερινότητα των ατόμων στο φάσμα , τις δυσκολίες της οικογένειας που μεγαλώνει άτομα στο φάσμα, τα συναισθήματα που βιώνουν τα  αδέρφια των παιδιών. Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις που αφορούσαν τη λειτουργία του συλλόγου μας ,τους σκοπούς και τις δράσεις μας.

Οι μαθητές  μας  εντυπωσίασαν με την ωριμότητά τους ,με τις καίριες ερωτήσεις τους και με τη διάθεσή τους να βοηθήσουν τη κοινότητα των αυτιστικών ατόμων και το σύλλογό μας.

Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την υπέροχη συζήτηση ,η  που μας έδωσε ελπίδα ότι η κοινωνία μας θα αλλάξει και η αποδοχή της διαφορετικότητας θα είναι πια αυτονόητη!

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους μαθητές του σχολείου, τις οικογένειές τους, τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τη συνεχή στήριξή τους αλλά και για την  προσφορά  χρηματικού ποσού για την πανελλήνια  καμπάνια του συλλόγου μας ,που αφορά την απόκτηση μεταφορικού μέσου για τα παιδιά μας, στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού ,με πρωτοβουλία της οικογένειάς του.

Αυτές οι δράσεις και η ανιδιοτελής προσφορά μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε!

Με εκτίμηση το ΔΣ της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό

Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α

Ημαθίωνος 2 ,Προμηθέας Βέροια

Το Σπίτι της Μ.Α.μ.Α

Μητροπόλεως 32

Τηλ:6974484968-6981699354-2331304180

www.mamaver.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων