Κοινωνία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Οι εργάτες της COSCO δείχνουν το δρόμο! / Έχουν την αμέριστη στήριξή μας!

——–

Η  κυβέρνηση έστειλε αστυνομία, ΜΑΤ και τα ΟΥΚ στο Λιμάνι του Πειραιά για να στηρίξουν το μονοπώλιο της Cosco!

Αυτό είναι επιτελικό κράτος! Αυτό που άφησε όλη τη χώρα στο έλεος της πανδημίας εδώ και 2 χρόνια. Αυτό που άφησε το καλοκαίρι τις πυρκαγιές να καίνε ανενόχλητες ολόκληρες περιουσίες για μια εβδομάδα. Αυτό που παράτησε αβοήθητους οδηγούς αποκλεισμένους στο χιόνι δίχως φαγητό και νερό.

Όταν όμως καλείται να υπερασπίσει τα κέρδη των λίγων τότε είναι ικανό, γρήγορο και αποτελεσματικό. Η δίκαιη απεργία των εργατών της COSCΟ βγήκε παράνομη 5 μέρες πριν πραγματοποιηθεί, με Fast-track διαδικασίες.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κύκλωσαν το λιμάνι και οι αστυνομικοί πήραν εντολή να παίζουν το ρόλο του νταή στους εργάτες λέγοντάς τους να πάνε στη δουλειά και να αφήσουν την απεργία. Απαράδεκτο!

Το ίδιο βιώσαμε και στη Νάουσα με τους απεργούς στο Βαρβαρέσο οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους , να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις , την υπογραφή ΣΣΕ και βρήκαν τα περιπολικά της αστυνομίας στη πύλη του εργοστασίου .

Σ’ αυτή την επίθεση η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η δύναμη μας!

Η μαζικότητα του αγώνα των εργαζομένων, αλλά και η αλληλεγγύη ανάμεσά μας είναι το πιο ισχυρό όπλο.

Να φύγει άμεσα η αστυνομία από το λιμάνι! Να σταματήσουν όλες οι προσπάθειες καταστολής της απεργίας. Η COSCO να ικανοποιήσει τώρα τα δίκαια αιτήματα των εργατών για ασφαλείς συνθήκες εργασίας και για αξιοπρεπείς μισθούς.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας