Πολιτισμός

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αντύπας – Ο συνθέτης μεγάλων επιτυχιών | videos

——-

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης και ενορχηστρωτής, Νίκος Αντύπας. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω Instagram η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ο Νίκος Αντύπας ήταν Έλληνας συνθέτης, ενορχηστρωτής και ντράμερ. Αποτέλεσε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Υπήρξε μέλος των Socrates (Drank the Conium) στα τύμπανα, ενορχήστρωσε δίσκους των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, ενώ στη δεκαετία του ’90 κυκλοφόρησε μια σειρά επιτυχημένων δίσκων, μεταξύ άλλων, με τη Χαρούλα Αλεξίου και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ενώ συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου.

Το 1985 έκανε αίσθηση με την κυκλοφορία «Ζεστά ποτά» των αδερφών Κατσιμίχα, σε ενορχήστρωση δική του, ενώ το 1991 ανέλαβε την ενορχήστρωση του δίσκου «Μένω εκτός» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Ωστόσο, το «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά» σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και ερμηνεύτρια την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν ο δίσκος που «σημάδεψε» την καριέρα του. Το άλμπουμ γνώρισε τεράστια επιτυχία, ενώ το 1998 παρουσιάστηκε και με τη μορφή μουσικής παράστασης, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Τεράστια επιτυχία γνώρισε και το «Δι’ ευχών», πάλι με στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, αυτή τη φορά με ερμηνεύτρια τη Χαρούλα Αλεξίου το οποίο είχε προηγηθεί, το 1992.

banner-article

Ροη ειδήσεων