Πολιτική Τοπικά

Τάσος Μπαρτζώκας: Η οικονομική στήριξη λόγω ενεργειακής ακρίβειας να επεκταθεί ΚΑΙ στις επιχειρήσεις

———–

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

«Έχω, εδώ και αρκετό διάστημα, επισημάνει, αξιοποιώντας κάθε μέσο της κοινοβουλευτικής και πολιτικής μου ιδιότητας, ότι ενόψει της ενεργειακής ακρίβειας το σχήμα οικονομικής στήριξης πρέπει να επεκταθεί ΚΑΙ στις επιχειρήσεις, προκειμένου να μην είναι αυτές τα «θύματα» μιας ακόμα κρίσης.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, από τον Ιανουάριο θα επιδοτηθούν οριζόντια όλα τα μη οικιακά τιμολόγια (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις κλπ), ανεξαρτήτως μεγέθους και επιπέδου τάσης. Η επιδότηση θα ανέλθει στο 50% του αυξημένου κόστους και αφορά όλη την μηνιαία κατανάλωση. Η μοναδιαία τιμή της επιδότησης ορίζεται σε 65€/MWh.

Από τον Φεβρουάριο και μετά, εξετάζεται, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η επιδότηση να είναι προσαρμοσμένη ανά επαγγελματικό κλάδο ανάλογα με την βαρύτητα του ενεργειακού κόστους στην λειτουργία της επιχείρησης.

Επεκτείνεται επίσης και η επιδότηση του φυσικού αερίου από την Κυβέρνηση σε όλους τους Εμπορικούς Καταναλωτές και στη Βιομηχανία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων. Για τον Ιανουάριο του 2022 η επιδότηση ανέρχεται στα 30 €/MWh.

Τα ανακοινωθέντα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση και η εφαρμογή τους θα υποδείξει κατά πόσο επαρκούν. Από την πλευρά μου, δηλώνω ικανοποίηση που έπιασαν τόπο οι παρεμβάσεις μου. Θα εξαντλήσω κάθε μέσο, προκειμένου η ελληνική επιχείρηση να λάβει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη.

Η παρέμβασή μου, ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου: https://www.hellenicparliament.gr/…/c0d518…/11746678.pdf»
Με εκτίμηση
Εκ του Γραφείου
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας