Κόσμος Ταξίδια

Υπόγειο ξενοδοχείο στην έρημο – Σκαμμένο στα βράχια! (βίντεο)

.

5άστερο υπόγειο ξενοδοχείο στην έρημο – Σκαμμένο στα βράχια! (βίντεο)

Υπερπολυτελές θέρετρο κατασκευάστηκε στη Σαουδική Αραβία, χτισμένο μέσα σε ψαμμίτη και εξ ολοκλήρου σκαμμένο στα βράχια της ερήμου…

Το τελευταίο μεγαλεπήβολο σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας ακούει στο όνομα «Sharaan» και είναι ένα πολυτελές 5άστερο ξενοδοχείο απόλυτα ενσωματωμένο σε ψαμμίτη και κοντά σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το Sharaan βρίσκεται στο φυσικό καταφύγιο Sharaan στην έρημο Al-Ula και φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα Jean Nouvel. Οι πρώτες εικόνες παρουσιάζουν κομψές, τεράστιες, εξωτερικές αυλές, ενώ το εσωτερικό είναι εν μέρει εμπνευσμένο από την κοντινή Hegra, μια τοποθεσία που ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, επίσης γνωστή ως Al-Hijr, που άνοιξε πρόσφατα για το κοινό για πρώτη φορά.

Απόλυτη εναρμόνιση με το τοπίο

Ο αρχιτέκτονας αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του στοχεύει στη διατήρηση του αρχαίου τοπίου: «Το έργο μας δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο αυτό που έχει δημιουργήσει ως τώρα η ανθρωπότητα και ο χρόνος». Η έρημος Al-Ula φιλοξενεί βουνά από ψαμμίτη και ενδιαφέροντα μνημεία κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένης της Hegra.

 

Το Sharaan θα ανοίξει στους επισκέπτες έως το 2023 και θα περιλαμβάνει 40 σουίτες και τρεις υπερπολυτελείς βίλες.

Ο σχεδιασμός αποτίει φόρο τιμής στον ναβωτικό τρόπο χρήσης του φωτός και της σκιάς στην αρχιτεκτονική – ενώ μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου θα βρίσκεται μέσα στο βράχο.

Ένα γυάλινο ασανσέρ θα «βυθίζει» τους επισκέπτες στον βράχο, ενώ η είσοδος του ξενοδοχείου θα βρίσκεται σε μια κυκλική αυλή που θα είναι χαραγμένη στην πλαγιά από ψαμμίτη. Από το σημείο αυτό θα τοποθετηθεί μια σειρά δωματίων γύρω από έναν κεντρικό άξονα ύψους 80 μέτρων.

 

travelstyle.gr

filoitexnisfilosofias

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας