Καιρός Κοινωνία

Καιρός: Ενισχυμένοι νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση | video

EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
————

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία της επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού έως τα μέσα της εβδομάδας θα είναι οι ενισχυμένοι νοτιάδες, που θα φτάνουν τα 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στα πελάγη, οι τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και η θερμοκρασία που θα κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες, με λίγες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, στα πελάγη 5 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει στα βόρεια τους 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, η θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Πρωτοχρονιά θα επικρατήσει καλοκαιρία, με αρκετή ηλιοφάνεια, βόρειους ανέμους χωρίς μεγάλες εντάσεις και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

banner-article

Ροη ειδήσεων