Αλεξάνδρεια Πολιτισμός

Νησί Ημαθίας: Άναψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος τις Κλαδαριές / Η πρώτη φωτιά στην Ελλάδα για να φύγουν τα “κακά” πνεύματα

———-

Η πρώτη φωτιά που ανάβει στην Ελλάδα για να φύγουν τα “κακά” πνεύματα πριν τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι οι “Κλαδαριές”και την άναψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νησίου Ημαθίας του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Το έθιμο πραγματοποιήθηκε στην αυλή του συλλόγου με την συμμετοχή όλων των χορευτικών τμημάτων του και αρκετούς κατοίκους του χωριού, μικροί και μεγάλοι μαζεύτηκαν γύρω από τις φωτιές και με την συνοδεία άφθονου κρασιού και πεντανόστιμης φασολάδας χόρεψαν για να ξορκίσουν το κακό, τέλος ο αγαπημένος στα παιδιά Αη-Βασίλης μοίρασε δώρα και γλυκίσματα στους μικρούς φίλους του!

Π.

—————————-

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη της Φαρέτρας, τον Πειρατή, τον κατά κόσμον Παναγιώτη Γεωργίου, για την αποστολή αυτού του πολύ ενδιαφέροντος ρεπορτάζ. Ένα ακόμη δείγμα που δείχνει ότι η Παράδοση, ιδιαίτερα στην επαρχία συνεχίζεται! Ο Πολιτισμός αντιστέκεται στην υποκουλτούρα που μας σερβίρεται αφειδώς από τα κυρίαρχα ΜΜΕ!

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να τονίσουμε τα πολύ αξιόλογα και υψηλού επιπέδου video που παράγει, ως Πειρατής, ο Παναγιώτης Γεωργίου. Προβάλλει με σεβασμό πολλά απ’ τα μέρη του τόπου μας, την παράδοση, τον πολιτισμό, την ιστορία τους.  Του ευχόμαστε  να συνεχίσει έτσι και ακόμη καλύτερα, χωρίς εκπτώσεις! Όλη του τη δουλειά μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ και πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας!

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας