Εκδηλώσεις Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Δεν υπάρχουν σωτήρες / μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να μας σώσει” – Συλλαλητήριο, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου

Φωτογραφία αρχείου
————-

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΛΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

——————————————

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΠΑΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

—————————————–

Συνάδελφε , συναδέλφισσα

Η ζωή μας αυτό το χειμώνα βρίσκεται σε κίνδυνο . Δε χωράει πλέον καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή για λύσεις από τα πάνω. Έχει αποδειχθεί ότι όλες οι κυβερνήσεις , όπως και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ , στηρίζουν με κάθε τρόπο τα επιχειρηματικά συμφέροντα , τα κέρδη τους και δε δίνουν «φράγκο» για τις δικές μας ζωές.

Η ζωή είναι αμείλικτη

Ο κρατικός προϋπολογισμός για άλλη μια χρονιά είναι αντιλαϊκός , όπως γινόταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ. Το μόνο που φέρνει ο προϋπολογισμός είναι θυσίες δίχως τέλος , περισσότερη φτώχεια και φόρους για το λαό.

 • Την ώρα που θα κληθούμε να πληρώσουμε το 95% των φόρων μειώνουν σε 22% από 24% τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών.

 • Την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από τη πανδημία και εκατοντάδες διασωληνωμένους η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία μειώνεται κατά 450 εκ ευρώ. Την ίδια στιγμή τα «δωράκια» στους φαρμακοβιομήχανους και τους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δις ευρώ.

 • Τη στιγμή που εκατοντάδες εργαζόμενοι στα τρόφιμα και στον επισιτισμό αγωνιούν για το ταμείο ανεργίας κόβονται τα επιδόματα για τους ανέργους κατά 199 εκατ ευρώ. Την ίδια στιγμή αυξάνουν τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα που μαζί με τα 4 δις που δίνει η Ελλάδα κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ φτάνουν τα 7,5 δις .

 • Η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και βιοπαλαιστές αγρότες, στη πόλη και το Δήμο μας να δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες για θέρμανση, ρεύμα, τρόφιμα κα. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη αν υπολογίσουμε σ’ αυτό τους απλήρωτους συνάδελφους μας στο Βαρβαρέσο, την μεγάλη ανεργία, τους μισθούς πείνας που παίρνουν οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα, την εποχική δουλειά, τους 100 περίπου συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία του Νομού που βρίσκονται σε αναστολή κα.

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουμε σε κίνδυνο την Υγειά μας

Με τη πανδημία να έχει φουντώσει και στη πόλη μας όπως και σε όλη τη χώρα συνολικά δεν μπορούμε να μείνουμε  άλλο με σταυρωμένα χέρια τη στιγμή που :

 • Το Νοσοκομείο της πόλης μας δεν έχει πνευμονολόγο, γυναικολόγο, μαστογραφία, περίπου 50 εργαζόμενους σε αναστολή , τους εργολάβους σε καθαριότητα και σίτιση να βρίσκονται προ των πυλών .

 • Τα αγροτικά ιατρεία να αποτελούν παρελθόν.

 • Να υπάρχει ένα συνεργείο του ΕΟΔΥ σε όλο το Δήμο αδυνατώντας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για κάλυψη των εργαζομένων, των μαθητών και του λαού της πόλης μας.

 • Να μετατρέπονται τα Νοσοκομεία σε μιας νόσου και να αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να κάνουμε μια εξέταση και ένα χειρουργείο.

 • Συνεχίζεται η άθλιος διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ο εκβιασμός με το πρόσφατο πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών . Απορρίπτουμε το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Η ευθύνη είναι της Κυβέρνησης , των επιχειρηματικών ομίλων που καλλιεργούν το δισταγμό , το φόβο , ενώ δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για μια επιστημονική πλήρης ενημέρωση του λαού .

Πλέον έχουμε πείρα.  Το μόνο που φέρνει αποτελέσματα είναι η δική μας πάλη , μέσα από την οργάνωση, το δυνάμωμα των συνδικάτων. Αυτά διδαχτήκαμε πρόσφατα από τους παλικαρίσιους αγώνες των Λιμενεργατών στη cosco. των ντελιβεράδων στην e-food οι οποίοι με ενότητα και πείσμα τσάκισαν τα σχέδια των εργοδοτών , της κυβέρνησης και του κράτους τους.

Ένα δρόμο έχουμε και απαντάμε με αντεπίθεση και αγώνα για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς . Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας . Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική απόφαση.

 • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 • Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.

 • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το Δημόσιο σύστημα Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για το κορονοϊό σε όλο το λαό.

 • Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας , κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

 • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα , νερό, τηλέφωνο , internet . Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

 • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 • Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΠΑΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

 • Εβδομάδας