Πολιτική Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΕ Ημαθίας για τις επερχόμενες εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων

——-

Οι επερχόμενες εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποτελούν την πρώτη ουσιαστική αποτύπωση των δεδομένων που διαμορφώθηκαν και στο Δικηγορικό Λειτούργημα μετά τα απανωτά lockdown σε κάθε έκφανση της κοινωνικής, οικονομικής, και επαγγελματικής λειτουργίας της καθημερινότητας των πολιτών, από την καταφανέστατα ΑΝΙΚΑΝΗ Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Το Δικηγορικό Λειτούργημα δέχθηκε και βίωσε τη μεγαλύτερη απαξίωση εκ μέρους της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη, χωρίς ποτέ οι Κυβερνώντες να αντιληφθούν τα ουσιώδη και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ο μεγαλύτερος επιστημονικός κλάδος της χώρας (Δικηγόροι).

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την απαξίωση που δέχθηκαν οι Δικηγόροι, αλλά και γενικώς κάθε κάδος των επιστημόνων στην χώρα μας, με τα αδιανόητα «σκόιλ ελικίκου», πρακτική  που η Κυβέρνηση εξακολουθεί να ακολουθεί προσφέροντας, κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, «ψίχουλα» στον κλάδο των Δικηγόρων, συνεχίζοντας και εμμένοντας να προσβάλει την αξιοπρέπεια του συνόλου των Δικηγόρων και του ύψιστου, προς το συμφέρον της κοινωνίας λειτουργήματος τους, αδιαφορώντας για την επιβίωσή τους.

Από ψευδείς και κατευθυνόμενες ειδήσεις η κοινωνία και οι επιστήμονες χόρτασαν.

Άλλωστε, τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης αποδεικνύουν την απαξίωση του Δικηγορικού Λειτουργήματος και γενικότερα της Δικαιοσύνης:

Από τα «σκόιλ ελικίκου», τους αποκλεισμούς από τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές (με εξαίρεση κάποια ελάχιστα ποσά), τις οπισθοδρομικές μεταρρυθμίσεις στο Οικογενειακό Δίκαιο που ήρθε να καταργήσει σειρά διατάξεων των εμβληματικών Νόμων 1250/1982 και 1329/1983 της πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τη συσσώρευση οικονομικών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Φορείς, χωρίς καμία ουσιαστική αρωγή, μέχρι τις προσπάθειες ευθείας παρέμβασης της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και κυρίως τη διαρκή προσπάθεια συντηρητικοποίησης του Νομικού πλαισίου εις βάρος της κοινωνίας, δείχνουν καταφανέστατα ότι η χώρα αντί να προοδεύει στους νευραλγικούς αυτούς τομείς, οπισθοδρομεί και συντηριτικοποιείται.

Στην περιρρέουσα αυτή ατμόσφαιρα, ο μεγαλύτερος επιστημονικός κλάδος της χώρας καλείται να επιλέξει και να εκλέξει τους εκπροσώπους του κατά τόπους (οικείοι Δικηγορικοί Σύλλογοι), οι οποίοι εν συνεχεία θα συγκροτήσουν την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.

Καλούνται, λοιπόν, να επιλέξουν πρόσωπα και υποψηφίους, οι οποίοι είτε θα διεκδικήσουν ενεργό, ουσιαστικό, μαχητικό και προοδευτικό-εκσυγχρονιστικό ρόλο και λόγο του Λειτουργήματος των Δικηγόρων και της ίδιας τη Δικαιοσύνης είτε οπισθοδρομικές και συντηρητικές επιλογές, με δήθεν ανεξάρτητη κομματική απόχρωση, ενώ στην πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουν από ποιους εντέλλονται, ελέγχονται και κατευθύνονται.

Καλούνται να επιλέξουν για αναβάθμιση του Δικηγορικού Λειτουργήματος ή τον απόλυτο έλεγχο από κομματικά, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, όπως καταφανέστατα πράττει τα δύο τελευταία χρόνια και μάλιστα απροκάλυπτα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το νέο δόγμα του Κ. Μητσοτάκη περί απολύτου ελέγχου της πολυφωνίας και του περιορισμού πολλών συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχεύουμε και επιθυμούμε σε ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ Δικηγορικούς Συλλόγους για τα Μέλη τους και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Δικηγορικούς Συλλόγους που θα  αναδεικνύουν και υποστηρίζουν εμβληματικές και όχι οπισθοδρομικές μεταρρυθμίσεις στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και όχι μόνο.

Δικηγορικούς Συλλόγους με ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΦΩΝΗ για την υπεράσπιση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ εν συνόλω και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, αλλά και της αξιοπρέπειας των ίδιων των Δικηγόρων.

Δικηγορικούς Συλλόγους που θα τολμούν να καταγγείλουν τις όποιες απόπειρες παρέμβασης από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρο ότι θα σταθεί αρωγός στις υποψηφιότητες των προσώπων που εκφράζουν τις θέσεις και τις αρχές αυτές.

                                Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας