Βέροια Εκδηλώσεις

Μουσικό Σχολείο Βέροιας: Αποχή από τα μαθήματα για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών / Μουσική διαμαρτυρία στις 17 Νοεμβρίου

——–

Αποχή σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Να θυμίσουμε ότι πριν περίπου δέκα μέρες το δεκαπενταμελές του Σχολείου έστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας με κύριο αίτημα την συμπλήρωση των κενών θέσεων με εκπαιδευτικούς, κυρίως μουσικούς. (μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή ΕΔΩ)

Στην επιστολή τους, που μας στάλθηκε σήμερα, αναφέρουν πως “τίποτα δεν άλλαξε”. Ταυτόχρονα μας ενημερώνουν στις 17 Νοεμβρίου στην Πλατεία του Δημαρχείου της Βέροιας θα πραγματοποιήσουν για το ίδιο θέμα μουσική διαμαρτυρία. Η σημερινή επιστολή, που υπογράφεται από την Πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς, Καλφοπούλου Ελένη Φωτεινή, έχει ως εξής:

———————

Καλή μέρα σας  σήμερα 12/11/2021 κάνουμε αποχή. Οι λόγοι μένουν ίδιοι γιατί δεν άλλαξε τίποτα . Ξεκινήσαμε και κάνουμε πρόβες μας για την μουσική διαμαρτυρία που θα γίνει 17/11/2021 στο δημαρχείο.

Λόγος Παρασκευή αποχή

Καλημέρα παιδιά . σήμερα 12/11/2021 το δεκαπενταμελές αποφάσισε να κάνουμε αποχή από τα μαθήματα για να προετοιμάσουμε την μουσική μας διαμαρτυρία. Το δεκαπενταμελές είναι δυνατό αν έχουμε την υποστήριξη σας . Μπορούμε να κάνουμε πράγματα αν έχουμε την βοήθεια σας. Όλους μας αφορά η παιδεία και όλοι θέλουμε να έχουμε μια Δίκαιη παιδεία για μουσικά σχολεία. Είναι Νοέμβριος, και ακόμα δεν έχουμε καθηγητές, μας λείπουν 13 καθηγητές μουσικής παιδείας, δεν έχουμε καθηγητές αγγλικών και γερμανικών. βασικές αιτίες της αποχής μας είναι :
1)Ελλείψεις καθηγητών και μουσικών οργάνων
2)Αποπεράτωση κτιριακών μονάδων ( ακόμα το λύκειο δεν έχει τουαλέτες)
3) και το κυριότερο απαιτούμε Απολυτήριο με πιστοποίηση μουσικών σπουδών.

Όποιος πιστεύει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα θέλει βελτίωση να παραμείνει έξω και να συμμετέχει στην διαδικασία της μουσικής διαμαρτυρίας. Ήδη έχουμε στερηθεί 16 εννιαωρα επειδή δεν έχουμε καθηγητές .
Το να θυσιάσουμε 8 ώρες είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορούμε να αγωνιστούμε .

Επιλέξαμε αποχή και όχι κατάληψη ώστε να είμαστε όλοι στον ίδιο χώρο και να μην φύγει κανείς από το σχολείο είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί ότι η παιδεία θέλει βελτίωση .Οι καθηγητές μας κάνουν τα πάντα για εμάς , ήρθε η ώρα να κάνουμε και εμείς κάτι για εμάς. είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και διεκδικούμε δίκαιη παιδεία .

Όσο παλεύουμε σίγουρα κάτι θα κερδίσουμε .

*Κρατάμε μέτρα προστασίας και χωριστήκαμε σε 3 ομάδες.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας