Κόσμος

Πρόβατα κατέκλυσαν τη Μαδρίτη στο δρόμο προς τα χειμερινά βοσκοτόπια

AP Photo/Manu Fernandez

Οι δρόμοι της Μαδρίτης γέμισαν με πρόβατα και ήχους από τα κουδούνια τους, καθώς οι βοσκοί οδηγούσαν τα κοπάδια τους μέσα από το κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, ακολουθώντας αρχαίους δρόμους μετακίνησης των αιγοπροβάτων για τον χειμώνα.

AP Photo/Manu Fernandez

Κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας πήραν θέση σε πεζοδρόμια και δρόμους για να παρακολουθήσουν το θέαμα, το οποίο ακυρώθηκε πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

AP Photo/Manu Fernandez

Το ετήσιο φεστιβάλ, που ξεκίνησε το 1994, επιτρέπει στους βοσκούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν παραδοσιακές διαδρομές προκειμένου να μεταφέρουν τα ζώα τους από τη βόρεια Ισπανία σε νοτιότερα βοσκοτόπια ενόψει του χειμώνα.

AP Photo/Manu Fernandez

Η διαδρομή θα τους περνούσε μέσα από ήσυχα τοπία της υπαίθρου πριν από κάποιους αιώνες, όμως σήμερα πρέπει να διασχίσουν την πολύβουη πόλη. «Είναι θαυμάσια. Έρχομαι κάθε χρονιά και αυτή είναι η πρώτη φορά που πήρα τα παιδιά, επομένως είναι φανταστικά», είπε η τριανταεννιάχρονη Γκρασιέλα Γκονσάλες.

AP Photo/Manu Fernandez

Οι βοσκοί, ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, συνόδευαν τα κοπάδια τους υπό τους ήχους μουσικής και χόρευαν — τα παιδιά έδειχναν να απολαμβάνουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ζώα.

Πηγή: ΑΠΕ, AP

 ertnews.gr

Ροη ειδήσεων