Βέροια Κοινωνία

Σήμερα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα / Στη Βέροια Πλατεία Δημαρχείου στις 11 το πρωί

—–

Με 24ωρη απεργία και πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, τη Δευτέρα, σε όλη τη χώρα εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς δίνουν απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό και βροντοφωνάζουν δυνατά τις διεκδικήσεις τους για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, κόντρα σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που πέρασε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και κάνουν το σχολείο πιο αποκρουστικό.

Το Ν.Τ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας , καλεί του συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ .Καθώς και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ.  στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας στον αυταρχικό της κατήφορο σέρνει τη Δευτέρα για άλλη μια φορά τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών στα δικαστήρια προκειμένου να επιβάλλει την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση στην οποία οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται με απεργία – αποχή. Ετσι,τη Δευτέρα εκδικάζεται η έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών, ενώ την Παρασκευή παράνομη κρίθηκε και η αντίστοιχη απεργία – αποχή που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ.

Η απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών που τη Δευτέρα έχουν 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11.30 π.μ. στο Εφετείο, όπου θα εκδικαστεί η έφεση. Προσυγκέντρωση των σωματείων έχει οριστεί  στις 11 π.μ. στον σταθμό Μετρό Αμπελοκήπων. Για τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημοσίου στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες, ενώ αντίστοιχα την αλληλεγγύη τους εκφράζουν με ανακοινώσεις τους Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία από διάφορους κλάδους σε όλη τη χώρα καθώς και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών – FISE.

Απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στις 11.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, καθώς και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα (βλέπε παρακάτω).

Με ιδιαίτερο κάλεσμα Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και η  ΔΟΕ απευθύνονται στους γονείς εξηγώντας τους λόγους της 24ωρης απεργίας της Δευτέρας και καλώντας τους σε κοινό αγώνα.

Οι διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών συναντιούνται με αυτές των μαθητών και των γονιών για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία,  κατάργηση – μη εφαρμογή τουλάχιστον φέτος της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, μέτρα για την κάλυψη των κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση, ολιγομελή τμήματα, κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, δωρεάν τεστ για όλους στα σχολεία και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας κ.λπ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τη Δευτέρα σε αποχή από τα σχολεία και το Webex και σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και η  Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Στη Θεσσαλονίκη μαθητές και γονείς δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, και σχετικό κάλεσμα απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε δεκάδες ακόμα πόλεις.

banner-article

Ροη ειδήσεων