Πολιτική

Διαγραφή Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά, το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», σχολίασαν πηγές της κυβέρνησης.

Την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προκάλεσε νωρίτερα στη Βουλή η ομιλία του Μπογδάνου, ο οποίος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την στάση της στα εθνικά θέματα.

Ο Κ. Μπογδάνος ισχυρίστηκε ότι ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή και «δικαίωμά μας», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ. Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι οι πολιτικοί πρόγονοι του κ. Μπογδάνου ήταν συνεργάτες των Γερμανών και διερωτήθηκε τι είναι χειρότερο: «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος ή τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι ο κ. Μπογδάνος συμμετείχε στις εκδηλώσεις στο Βίτσι, παρακολουθώντας τους Χρυσαυγίτες να καταθέτουν στεφάνι. Τότε παρενέβη και ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ τόνισε ότι «ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης λέω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη».

Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως η συμπαράταξη και η ταύτιση με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και «είναι ώρα να σοβαρευτούμε», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσο εκπροσωπώ εγώ εδώ την Κυβέρνηση δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην ομιλία του τόνισε ότι «είναι δικαίωμά μας» να μην αναφερόμαστε σε κράτος της Βόρειας Μακεδονίας αλλά σε κράτος των Σκοπίων.

 Τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τη διαγραφή Μπογδάνου

«Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματός του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σχετική ανακοίνωσή του, τόνισε:

«Η φασιστική και αποτρόπαια δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών δεν ήταν ικανή, μέχρι που ο Μπογδάνος άγγιξε και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βουλή ότι στις γιορτές μίσους σε Γράμμο – Βίτσι παρευρέθηκε μαζί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.
Συνεπώς, για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του».

«Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σημείωσε: «Είχαμε προειδοποιήσει για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. Η διαγραφή Μπογδάνου δεν την αναιρεί».

«Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτό που λέμε «πολύ λίγο, πολύ αργά» και κυρίως «πολύ υποκριτικά». Ο Κ. Μπογδάνος δεν άλλαξε ούτε απόψεις, ούτε ύφος και γλώσσα εκφοράς τους από όταν η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να τον εντάξει στους διεκδικητές ψήφου της» σχολίασε το ΜέΡΑ25.

ertnews.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας