Κόσμος

Εθνοσυνέλευση Κούβας: “Καταδίκη για γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”

—-

Δήλωση καταδίκης από τις Διεθνείς Σχέσεις  / ANPP Declaration of Condemnation

Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας (της Κούβας)

Παρακολουθήσαμε στενά τα πιο πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σημειώνουμε με αγανάκτηση ότι η ίδια μικρή ομάδα των ευρωβουλευτών που ανταποκρίνονται στην ατζέντα της Ουάσινγκτον έχει καταφέρει να επιβάλλει μια νέα συζήτηση για την Κούβα στις 16 Σεπτεμβρίου, παρασύροντας μαζί τους τις πολιτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν. Αυτή η ενέργεια για άλλη μια φορά μετατρέπει το νομοθετικό σώμα σε πιόνι με ελιγμούς επιθετικής κλιμάκωσης που είναι ξένη προς τα πραγματικά ευρωπαϊκά συμφέροντα και αντίθετη με το πνεύμα του σεβασμού, ο οποίος χαρακτηρίζει τον διάλογο και τις σχέσεις Κούβας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι επίμονες δραστηριότητες αυτής της ομάδας ευρωβουλευτών θα πρέπει να αποτελέσουν αιτία για ανησυχία για τους πολίτες και τα θεσμικά όργανα της Ένωσης, δεδομένου ότι η συμπεριφορά της στην σε σχέση με τα θέματα αυτά χαρακτηρίζεται από διπλοπροσωπία και την διοχέτευση ψευδών, προκειμένου να ξεχωρίσει ένα κυρίαρχο έθνος, παραβιάζοντας έτσι την δεοντολογική συμπεριφορά που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τις ενέργειές τους ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 10 του εσωτερικού κανονισμού του.

Οι εμπνευστές αυτού του τελευταίου ελιγμού δεν έχουν το ηθικό κύρος να εμφανίζονται ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων του Κουβανικού λαού.

Δεν μπορούν νομίμως να υιοθετήσουν μια τέτοια στάση, δεδομένου ότι δεν έχουν καν την αξιοπρέπεια να ενεργούν ανεξάρτητα, αλλά υποτάσσονται στη θέληση μίας ξένης δύναμης που διεξάγει εναντίον της χώρας μας έναν βάναυσο οικονομικό, εμπορικό, χρηματοπιστωτικό, πολιτικό και επικοινωνιακό πόλεμο – που εντείνεται σε μια εποχή που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία – ως την πιο κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κουβανών, γεγονός το οποίο τα πρόσωπα αυτά, επιδεικνύοντας την εμβληματική πολιτική υποκρισία τους, δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να καταγγείλουν.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν εκπροσωπούν τη γνώμη του συνόλου των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο, παρά τις τις ακραίες διαμαρτυρίες τους, υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα φιλική προς την Κούβα, της οποίας η φωνή ακούγεται με αυξανόμενη έμφαση ενάντια στις συκοφαντίες που προσπαθούν να διαδώσουν αυτά τα άτομα. Ούτε αντανακλούν τις απόψεις των Ευρωπαϊκών λαών, μεταξύ των οποίων υπάρχει ένα σθεναρό κίνημα αλληλεγγύης με τεράστιο συμβολικό και ηθικό χαρακτήρα αξιών, το οποίο ενθαρρύνει και στηρίζει τις προσπάθειες του λαού μας, και που αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Για άλλη μια φορά, η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Εθνικής Συνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας υπογραμμίζει την απειλή που θέτουν οι πολιτικοποιημένες ασκήσεις όπως αυτή, οι οποίες αντανακλούν την προσωπική πολιτική ατζέντα των εμπνευστών τους και όχι οποιαδήποτε γνήσια ανησυχία για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα ή αλλού. Κατά συνέπεια, εμείς καλούμε τους ευρωβουλευτές να μην παράσχουν την υποστήριξή τους σε αυτόν τον τελευταίο ελιγμό.

Η μετάφραση έγινε από τη συνεργάτιδα της Φαρέτρας Ξανθή Χονδρού – Χιλλ. Το πρωτότυπο κείμενο της ανακοίνωσης μπορείτε να το διαβάσετε ανοίγοντας το pdf που ακολουθεί:  ANPP declaration Inglés

banner-article

Ροη ειδήσεων