Βέροια Πολιτισμός

Η μουσική παίρνει τους δρόμους ! – Κινητό Μουσικό Περίπτερο ΚΕΠΑ / 2η περίοδος

…………………..

Χώρος : Εμπορικός πεζόδρομος , Πλατεία Πλατάνων , Πλατεία Εληάς , Αγορά της Βέροιας

Η μουσική παίρνει τους δρόμους !

Η περσινή   πρωτοβουλία  της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας που  σκοπό είχε αφενός να   προβάλλει νέα μουσικά  ταλέντα   αφετέρου να ζωντανέψει το  εμπορικό κέντρο, συνεχίζεται και φέτος . Το ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ  απευθύνεται σε όσους παρευρίσκονται στα καταστήματα πλησίον (καφέ – εστιατόρια) και τους καλεί  να απολαύσουν  τις μελωδίες του κινητού μας standt ,  να συμμετέχουν σε μια καινούρια ενέργεια… γεμάτη  νότες χαράς και  νότες αισιοδοξίας,  που τόσο έχουμε ανάγκη .  Το μουσικό περίπτερο υπόσχεται βράδια  που θα  μας φέρουν κοντά  στις μουσικές όλης της Γης..  ετοιμαστείτε για έξι  ξεχωριστές συναυλίες  , με ελεύθερη είσοδο!

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Κινητό μουσικό περίπτερο

Επόμενες στάσεις :

Δευτέρα 13/9 ,8.30.μ.μ. Πλατεία Πλατάνων

 STRUMA , duo καβάλ- ακορντεόν

Ζυγιά καβάλ με ακορντεόν σε ήχους σερραϊκού μετα-τοπίου συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο των στοιχείων που ρέουν από τη βόρεια πλευρά του και καταλήγουν στον πολυηχητικό κάμπο.

Στρατής Πασόπουλος – καβάλ-φωνή

Σταμάτης Πασόπουλος – ακορντεόν-ηλεκτρονικά

Τρίτη 14/9 ,8.30 μ.μ  Πλατεία Εληάς

ΚΑΦΑΝΤΑΡΔΕΣ / Η μουσική της Θράκης

Καφαντάρδες-kafantardes

Οι Καφαντάρδες, που σημαίνει επιστήθιοι φίλοι, από το 2017 είμαστε συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής, αποτελούμενο από μουσικούς που συνεργάζονταν ήδη πολλά χρόνια πριν, ερμηνεύοντας τη μουσική της Θράκης, σε συναυλίες, εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη στιγμή μας, η συνεργασία μας στο Ηρώδειο με τον μέγιστο της Θράκης Χρόνη Αηδονίδη. Η τελευταία μας παρουσία ήταν σε αφιέρωμα στη μουσική μας, από την πιο αντιπροσωπευτική τηλεοπτική εκπομπή για την ελληνική παραδοσιακή μουσική, Το Αλάτι Της Γης. Με σεβασμό στη μουσική ιστορία και στις παραδόσεις μας, ερευνούμε, ηχογραφούμε, ερμηνεύουμε, πιστεύοντας ότι συμβάλλουμε στη διάσωση και τη διάδοση της μουσικής της Θράκης.

Μαρίνα Ζωγράφου – Τραγούδι Νίκος Μπόζογλου – Ακορντεόν Τριαντάφυλλός Κωνσταντινίδης – Γκάιντα, Καβάλ Στάθης Παρασκευόπουλος – Κρουστά Παναγιώτης Ελληνίδης – Κλαρίνο

Παρασκευή 17/9 ,8.30.μ.μ Πεζόδρομος Κάππου- Ιπποκράτους

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ/ Ρεμπέτικα

Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη

Το φετινό καλοκαίρι η ανάγκη για ταξίδια και καλοκαιρινές εμπειρίες είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη αποφάσισαν να φτιάξουν μια μουσική εκδρομή από το Φάληρο ως το Μπαχτσέ Τσιφλίκι, με μια μικρή βαρκούλα σε φίνο ακρογιάλι, με μπύρες και καλαμαράκια, πεύκο και ακροθαλασσιά γιατί απλάαπόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα! Σας καλούν λοιπόν να ταξιδέψετε μαζί τους“.

Λίγα λόγια για εμάς:

Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη είναι ένα γυναικείο ρεμπέτικο σχήμα. Αποτελείται από τρεις μουσικούς, που παίζουν παραδοσιακά κρουστά, μπαγλαμά και κιθάρα.
Το ρεπερτόριο ξεκινάει από τις αρχές του ρεμπέτικου τραγουδιού μέχρι και τον Τσιτσάνη. Η δωρική ενορχήστρωση έχει ηχόχρωμα που παραπέμπει στις πρώτες εκτελέσεις του ρεμπέτικου τραγουδιού, η προσέγγιση όμως έχει σύγχρονα στοιχεία και επιρροές από άλλα είδη μουσικής με χιούμορ και σεβασμό.
Η αγάπη του κόσμου για το συγκεκριμένο είδος μουσικής είχε ως αποτέλεσμα το σχήμα να ταξιδέψει στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας για να δώσει συναυλίες, με αφετηρία πάντα την πόλη της Θεσσαλονίκης, στην σχεδόν δεκαετή πορεία του. Επιπλέον, έχει κάνει εμφανίσεις σε τηλεοπτικές και

 

Τρίτη 21/9 , 8.30μ.μ Πλατεία Εληάς

PSYCHI A TRIO / Έντεχνα +++

Οι Psychi a trio είναι δύο συν ένας. Η προσθήκη προέκυψε εν μέσω οινοπνευματωδών ποτών και αντιβίωσης… Κοινός παρονομαστής για όλους υπήρξε η ανάγκη να μοιραστούν τα κοινά αλλά ταυτόχρονα να μπολιάσουν τα ετερόκλητα μουσικά τους βιώματα. Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από αγαπημένα τραγούδια της έντεχνης λαϊκής δημιουργίας.

Ένα μουσικό οδοιπορικό που περιλαμβάνει συνθέσεις των

Μ. Χατζιδάκι, Μ. Λοΐζου, Ν. Παπάζογλου, Σ. Μάλαμα, Ο. Περίδη, Θ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ζήκα, Β. Αλαγιάννη, Χ. Νικολόπουλου, Α. Βαρδή, Μ. Τόκα, Α. Ιωαννίδη κ.α.

Χρήστος Κεσικιάδης – τραγούδι και κιθάρα

Γιώργος Παραπέρογλου – ακορντεόν και τραγούδι

Δημήτρης Βλαχομήτρος – Μπουζούκι και Κιθάρα

 

Τετάρτη 22/9 , 8.30μ.μ  Πεζόδρομος Ιπποκράτους – Προφ.Ηλία

ΜELOCOTON /Μουσικές του κόσμου

Ένας Βεροιώτης στο Σουδάν, μια Αφρικάνα στη Σουηδία. Ένας Πόντιος στο Αμστερντάμ, μια Ρουμάνα στην Ινδία. Αέρηδες περνούν και παίρνουν τις ψυχές μας βόρεια και ανατολικά, νότια και δυτικά, όπου τύχει του καθενός. Συναντιόμαστε ξανά και ξανά, φέρνοντας τρόπους για να φτιάξουμε τόπους εδώ. τόπους ανοιχτούς και φωτεινούς, στέρεους όσο το σύννεφο που ταξιδεύει στον κάμπο και γενναίους όσο το μυρμήγκι που τα βάζει με το σκαθάρι. Στο Βεροιώτικο σταυροδρόμι ακούμε όλης της γης τους ανέμους και τους δένουμε σε μια δική μας γλώσσα που μιλάει για χορό, για ένωση, για σεβασμό και δημιουργία.

Πασχάλης Καρβουνάρης, τρομπέτα

Τάσος Σαρήογλου, σαξόφωνο/ πλήκτρα

Χρήστος Σαρκατζής, ηλ. κιθάρα

Στέφανος Χαμαλίδης, τρομπέτα

Μάνος Χάνος, ηλ. μπάσο

Δημήτρης Χατζηνικολάκης, ντραμς

Τεχνική υποστήριξη: Λευτέρης Στεφανόπουλος

 

Παρασκευή 24/9 , 8.00μ.μ Δημοτική Κοινότητα Πατρίδας

 Κυριακος Τριανταφυλλιδης /Γενεών Ήχοι

Ένα ταξίδι της λύρας του Πόντου από γενιά σε γενιά , με το δοξάρι της ψυχής .

Αναφορά – Αφιέρωμα σε λυράρηδες του Πόντου πρώτης , δεύτερης και τρίτης γενιάς , τεχνοτροπία και μουσικό ύφος που αποτελούν ορόσημα για την κάθε εποχή.

Τριανταφυλλίδης Κυριάκος – τραγούδι

Παπαδόπουλος Δημήτρης – Λύρα

Σιδηρόπουλος Νικόλαος – Λαούτο

Πετρίδης Κώστας – Νταούλι

Γκραικός Θάνος – Ούτι

Αποστολίδης Φοίβος – Κρουστά

Γεωργιάδης Γεώργιος – παρουσίαση

 

 ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΕΠΑ

Σύλληψη Ιδέας – Σχεδιασμός Δράσεων & Προβολή : Νανά Καραγιαννίδου

Σχεδιασμός Περιπτέρων – Αφίσας -Ζωγραφική : Ιωάννα Στεφανοπούλου

Επίβλεψη κατασκευής : Αντώνης Στεφανόπουλος

Κατασκευή Περιπτέρων : Κώστας Τυφλίδης

Λάζαρος Αβραμίδης

Παύλος Τσιτιρίδης

Παραγωγή : Παναγιώτης Πελαλίδης

Ηχοληψία : Γιώργος Ανδρεόπουλος, Ευθύμης Σεραφείμ

Φωτισμοί : Παναγιώτης Πελαλίδης , Αντώνης Στεφανόπουλος

Λογιστήριο : Δημήτρης Ταρατσίδης – Ειρήνη Σαββίδου-  Ξένια Πέτρου

Γραμματεία: Βέρρος Δημήτρης , Χαρά Γαβρίδου

Δημιουργικό : ΚΛΙΜΑΞ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας