Νάουσα

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Νάουσας στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 11 Σεπτέμβρη / Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη

Φωτογραφία αρχείου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6:00μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ- Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΓΩΝΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή,  κάθε εργαζόμενο να συναντηθούμε για να οργανώσουμε την απάντηση μας , να υπερασπιστούμε το λαό μας.

Το Σαββάτο διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη και δίνουμε μαζικό αγωνιστικό παρόν γιατί:

  • Η  κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο ψηφίζοντας νομοσχέδιο με τις “ανατροπές του αιώνα”.

  • Τη στιγμή που ο λαός μας και όλη η χώρα, καίγεται στην κυριολεξία  αποδείχτηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας, της ζωής και των περιουσιών του λαού που σταματάει εκεί που αρχίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Για λογαριασμό των κερδών των μεγαλοξενοδόχων , αεροπορικών εταιρειών, εφοπλιστών βλέπουμε τα πρωτόκολλα υγείας απέναντι στην πανδημία να γίνονται καπνός,ο λαός και οι εργαζόμενοι  είναι για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.

Το  ήδη υποστελλεχωμένο Νοσοκομείο της πόλης μας λειτουργεί με 48 λιγότερους εργαζόμενους  και ο λαός της πόλης βρίσκεται ανυπεράσπιστος  από πάσα νόσο. Προκαλούν το λαό και τους εργαζόμενους με τα σχέδια τους για το “νέο ΕΣΥ” που εκτός των άλλων συγχωνεύει νοσοκομεία μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

 Η κυβέρνηση μετά το νομοσχέδιο – έκτρωμα ετοιμάζεται να ρημάξει ακόμα περισσότερο το ασφαλιστικό μέσω του νομοσχεδίου για τις επικουρικές συντάξεις.

Προωθούν το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, που μέσω της λεγόμενης “αυτονομίας” προωθεί την κατηγοριοποίηση των σχολείων φέρνει ένταση των ταξικών φραγμών και τη δημιουργία ενός σε όλα τα επίπεδα ταξικά διαχωρισμένου σχολείου. Θέλουν τα παιδιά των εργαζομένων με λίγες γνώσεις και γρανάζι στις μηχανές των κερδών τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 Για να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως ο πρόσφατος νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη.

 Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες, διεκδικώντας:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Επαναφορά του κατώτατου μισθού με νόμο ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Κατάργηση των νόμων που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες όπως για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, τις απολύσεις συνδικαλιστών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος.

  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet, των εισιτηρίων στις Μαζικές Μεταφορές, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

  • Μέτρα ενάντια στην αισχροκέρδεια των ενοικίων. Επαναφορά του προγράμματος εργατικής κατοικίας που διακόπηκε το 2009.

  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Αύξηση στο επίδομα ανεργίας, επίδομα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη, αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη.

  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Να εξασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν καθολικός εμβολιασμός του λαού.

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Εβδομαδιαία test στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του κρατικού συστήματος ιχνηλάτισης και παρακολούθησης.

  • Κρατική χρηματοδότηση για έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας, για εξοπλισμό και μέσα και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Πυροσβεστική και Δασαρχεία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6:00μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ!

 Αναχώρηση λεωφορείων από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στις 15:00.

(6973657764-6947914759)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας