Κοινωνία

Ο Ν. Λάππας για τον π. Δήμαρχο Ν. Κουκουτάτσιο που έφυγε από τη ζωή: “Άνθρωπος σύμβολο με μεγάλη προσφορά στον τόπο του”

——–

Καλό ταξίδι θείε Νίκο

Πληροφορήθηκα με θλίψη την απώλεια του πρώην Δημάρχου Λιτοχώρου, του αγαπητού σε όλους, Νίκου Κουκουτατσιου.

Ο αγαπημένος “θείος Νίκος” και των δικών μου παιδικών χρόνων αναχώρησε λοιπόν πλήρης ημερών για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας.

Οπωσδήποτε όλοι πρέπει να τον θυμόμαστε ως τον μαχητικό, αγωνιστικό και ταυτόχρονα συνετό και δημιουργικό άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα καθ’ όλα Πολιτικό Όν, όπως πράγματι ήταν.

Ως ελάχιστη αναφορά και χωρίς να παραγνωρίζει κανείς (κάθε άλλο μάλιστα!) τη γενικότερη προσφορά του, αρκεί να θυμηθούμε το γεγονός ότι χάρη στην επιμονή και την αποφασιστικότητα την δική του και των συνεργατών του τα περίφημα 13 χιλιάδες στρέμματα επανήλθαν στην κυριότητα του Λιτοχώρου.
Άνθρωπος-συμβολο για το κόμμα του, σήμα κατατεθέν για την Αυτοδιοίκηση της περιοχής μας, πιστός και σταθερός σε αξίες και αρχές, αλλά χωρίς παρωπίδες και με πνεύμα νεωτερισμού, διάθεση καταλλαγής ή αγωνιστικής ρήξης, ανάλογα με το τί απαιτούσαν οι συνθήκες προκειμένου να διασφαλιστεί το κοινό συμφέρον, δήλωνε πάντοτε “παρών” , ακόμη και σε πολύ μεγάλη ηλικία, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

Άνθρωπος που χαιρόσουν να κουβεντιάζεις, άλλοτε συμφωνώντας, άλλοτε διαφωνώντας μαζί του, με αποτέλεσμα πάντοτε να βρίσκονται σημεία επαφής, γιατί αυτό ακριβώς ήθελε κι ο ίδιος: την προσέγγιση κι όχι την απομάκρυνση!

Πέρα όμως από όλα αυτά, εμένα επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι θα τον θυμάμαι και ως τον μεγαλόκαρδο άνθρωπο με το πλατύ χαμόγελο, τον γεμάτο χιούμορ και με πολλή αγάπη για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους γενικότερα, τον γενναιόδωρο και στοργικό σύζυγό της γλυκύτατης “θείας Κατίνας” που πάει τώρα να την ανταμώσει στους ουρανούς…!

Εκεί θα βρει και πολλούς καλούς μπράτιμους, συγγενείς και συνεργάτες και θα λένε τα δικά τους!
Χαιρετίσματα σε όλους!

Καλό ταξίδι “θείε Νίκο” και καλά κουβεντιάσματα στον Παράδεισο!
Είμαι σίγουρος ότι και από κει πάνω θα βρεις έναν τρόπο να προσέχεις τον τόπο που τόσο αγάπησες!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας