Πολιτισμός

Περι-Ποίησης / Με ποίηση γιόρτασε τα έκτα γενέθλιά της η Βιρλανδία

—–

Της Ξανθής Χονδρού – Χιλλ

Με ποίηση γιόρτασε τα έκτα γενέθλια της η Βιρλανδία, που είναι το νεότερο κράτος της Αφρικής και του κόσμου.
Παρόλο που δεν υπάρχουν κάτοικοι μέχρι στιγμής στην χώρα αυτή, η Πρόεδρος του κράτους αυτού κάλεσε τους ποιητές του κόσμου να γράψουν κάτι για τη χώρα αυτή. Έτσι μαζεύτηκαν κατά την διάρκεια τριών μηνών πολλά ποιήματα που έγιναν αφορμή για μία ποιητική βραδιά. Έτσι στις 29 Ιουνίου γιόρτασε το νεώτερο κράτος της Αφρικής, η Βιρλανδία, τα έκτα γενέθλιά του με μία εξαιρετική ποιητική εκδήλωση, όπου ποιητές από όλον τον κόσμο διάβασαν ποιήματα που έχουν γράψει προς τιμήν του.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Ξανθή Χονδρού -Χιλλ και τίμησαν με την ψηφιακή τους παρουσία η ποιήτρια, πρόεδρος της Βιρλανδίας και πρικγίπισσα από τις Φιλιππίνες Eden Soriano Trinidad που οργάνωσε την ποιητική βραδιά, o βασιλιάς της Βιρλανδίας Εμίρ και η σύζυγός του από τις Βρυξέλλες, όπως επίσης και ο Υπουργός Πολιτισμού Grand Master Jason Tan που συνδέθηκε από τη Σιγκαπούρη.

Στην ποιητική βραδιά αυτή συμμετείχαν ποιητές από τις Φιλιππίνες, την Αφρική, Ινδία, Μαλαισία, Ελλάδα, Κίνα και Σιγκαπούρη. Τα ποιήματα που έχουν συνταχτεί θα δημοσιευτούν αργότερα τόσο σε ψηφιακή μορφή, όσο και σε μορφή ανθολογίας. Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Άννα Χιλλ (Jade Hill).

Ο James Tian, ποιητής από την Κίνα, έχει ήδη μεταφράσει τα 23 ποιήματα που παρουσιάστηκαν στα Κινέζικα και τα έχει δημοσιεύσει μαζί με εικόνες από την παρουσίαση στο μεγαλύτερο MME για τον πολιτισμό της Κίνας.

https://mp.weixin.qq.com/s/nNPP7Yp05feGhxE-3eGypw

banner-article

Ροη ειδήσεων