Εργασία Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: Καταγγελία για απολύσεις

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΧΡ.ΛΑΝΑΡΑ 56 – ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6973312771-6936409111

e-mail: trofima.imathia.pella@gmail.com

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την απόλυση δύο συναδέλφων μας στη βιομηχανία κρέατος «Σφαγεία Αλμπωπίας ΑΕ» στη Φούστανη Αριδαίας, μεταξύ των οποίων κι ενός μέλους του Συνδικάτου, με συνδικαλιστική δράση.

Ο συνάδελφος πήρε μέρος σε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν συλλογικά το τελευταίο διάστημα, απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τονίζουμε πως η απόλυση του είναι εκδικητική, έρχεται ως προειδοποίηση σε όλους τους εργαζόμενους. Χτυπάνε κάθε αγωνιστική φωνή, για να μη βρούνε οργανωμένη αντίσταση στα σχέδιά τους. Η απόλυση του συναδέλφου  εντάσσεται στην ενιαία επίθεση των εργοδοτών, ειδικά απέναντι στο ταξικό κίνημα, προκειμένου να ξεμπερδεύουν με φωνές που αντιστέκονται στον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν ΣΕΒ και κυβερνήσεις.

Πρόκειται για στοχευμένη απόλυση, ενώ η ίδια επιχείρηση καταγγέλθηκε για αυθαιρεσία και καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και στο παρελθόν, από την αρχή της πανδημίας. Τότε, οι εργαζόμενοι ενωμένοι διεκδίκησαν και κατοχύρωσαν συγκεκριμένα δικαιώματα τους.

Το Συνδικάτο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων και καλεί όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης να σταθούν στο πλευρό τους, να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα του συνάδελφου, όπως και έκαναν, ο καθένας με τον τρόπο του, το προηγούμενο διάστημα.

Χωρίς να τρομοκρατηθούν, χωρίς να κάνουν πίσω, να ενωθούν με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τις απεργιακές μάχες δίνουν απάντηση στα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Δεν τρομοκρατούμαστε. Οι εκφοβισμοί δεν μας πτοούν.

Συνεχίζουμε με ενημέρωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 16 Ιούνη

 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Νάουσα και στα Γιαννιτσά.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας