Τοπικά

Μήνυμα Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων  

φώτο αρχείου

Αγαπητές/οι υποψήφιες/οι, αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

 Το δύσκολο «ταξίδι» που κληθήκατε να φέρετε εις πέρας σε μια τόσο διαφορετική χρονιά, προσδοκώντας να φτάσετε στην δική σας «Ιθάκη», με συνοδοιπόρους στο ταξίδι αυτό τους καθηγητές και τους γονείς σας, φτάνει σε λίγες μέρες στο τέλος του. Υπήρξε ένας δρόμος μακρύς,«γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις». Όμως, οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν αποτελούν το τέλος, αλλά έναν μόνο σταθμό, ένα μόνο από τα πολλά «λιμάνια» που θα αντικρύσετε στην ζωή σας.  «Η Ιθάκη [σας] έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θα [βγαίνατε] στον δρόμο» της γνώσης και της μάθησης.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εξετάσεων, τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας, η σχολική διαδρομή που ξεκίνησε πριν δώδεκα χρόνια, ολοκληρώνεται και σας έχει προσφέρει, ήδη, εφόδια, βάσεις και ηθικές αξίες  για όλη σας τη ζωή. Σε λίγες μέρες, ξεκινά ένα άλλο ταξίδι, εκείνο της ενηλικίωσης. Θα είστε εσείς, πλέον, οι επαγγελματίες και οι επιστήμονες που θα πρέπει να θέσετε τις γνώσεις σας στην υπηρεσία των συνανθρώπων σας, οι πολίτες που θα διαμορφώσουν τις συνθήκες για μια πιο υγιή και δίκαιη κοινωνία.

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, συμπορευτές και συνοδοιπόροι των παιδιών σας στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε και αυτήν  την σχολική χρονιά αποτελέσατε πολύτιμους αρωγούς και συμπαραστάτες στον δύσκολο αγώνα των μαθητών/τριών. Σας διαβεβαιώνουμε ότι, παρά τις  ιδιαίτερες και πιο απαιτητικές συνθήκες, έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αγαπητές/οί τελειόφοιτοι, οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν πρέπει να αποτελούν ούτε πρωταθλητισμό ακραίων επιδόσεων, ούτε επώδυνη διαδικασία δυσβάσταχτων απαιτήσεων.  Στις μέρες μας, είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το νόημα που έδωσαν οι Τρεις Ιεράρχες στην Παιδεία, και δεν είναι άλλο από τον συνδυασμό γνώσης και αρετής, με σκοπό την συνολική ολοκλήρωση του Ανθρώπου. Μόνο τότε θα καταλάβετε «έτσι [σοφοί] που [γίνατε], με τόση πείρα, […] οι Ιθάκες τι σημαίνουν».

Αγαπητές υποψήφιες και Αγαπητοί υποψήφιοι, καλή επιτυχία!

Με εκτίμηση

Παπαδόπουλος Γ. Αθανάσιος

Δ/ντής της Δ.Δ.Ε Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων