Κοινωνία

ΚΙΝΑΛ: Οργή και αγανάκτηση κατά της Κυβέρνησης διακατέχει τους συνταξιούχους / Καλούνται να φορολογηθούν διπλά

———

Οργή και αγανάκτηση κατά της Κυβέρνησης διακατέχει τους συνταξιούχους μετά το άνοιγμα της εφαρμογής για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Διαπιστώνουν ότι καλούνται με τις σκόπιμα παραπλανητικές βεβαιώσεις  αποδοχών να φορολογηθούν διπλά και για τα πενιχρά αναδρομικά κύριας σύνταξης του 11μήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016. Που αποδοθήκαν μετά από πενταετία άτοκα και κουτσουρεμένα από αυθαίρετες Κυβερνητικές ερμηνείες της απόφασης του ΣτΕ με τις οποίες εξαίρεσαν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων και απέκλεισαν πλήρως από αναδρομικά 15000000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Έντεχνα και πονηρά στην αναλυτική βεβαίωση αποδοχών του οικονομικού έτους 2020 παρέχετε και η δυνατότητα υποβολής δυο τροποποιητικών δηλώσεων για τα έτη 2015 και 2016 και πάλι με τους αυξημένους συντελεστές της φορολογικής κλίμακας έως 45% και της δυσβάστακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης έως 10%, υποβάλλοντας τους συνταξιούχους, πέραν της εισοδηματικής αφαίμαξης, σε ταλαιπωρία και πρόσθετο κόστος σε λογιστές.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αφήσει την ασέβεια και τα παιχνίδια προς τους συνταξιούχους και να προχωρήσει άμεσα:

-Σε ρύθμιση για αυτοτελή φορολόγηση με 20%, συμπεριλαμβανόμενης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, όπως έγινε σε άλλες κοινωνικές ομάδες και όπως επιβάλλουν αρχές ισονομίας, δικαίου, χρηστής Διοίκησης.

-Στην κατάργηση και για τους συνταξιούχους της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης υλοποιώντας επιτέλους την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι συνταξιούχοι κύριε Μητσοτάκη απαιτούν σεβασμό, σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της 10χρονης δημοσιονομικής προσαρμογής, έχουν μνήμη δεν ξεχνούν την κοροϊδία.

banner-article

Ροη ειδήσεων