Απόψεις Κοινωνία

Προς «αρίστους»: Με πόσα «ρεπό» μπορείτε να ζήσετε 1 μήνα;

——–

Κάθε φορά που ο υπουργός Εργασίας προσπαθεί να πείσει για αυτό το έκτρωμα που φέρνει για εργασιακό νομοσχέδιο γίνεται όλο και πιο αποκαλυπτικός.

Τελευταίο «χτύπημα» του Κωστή Χατζηδάκη ήταν η προσπάθεια του να περιγράψει πώς οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με «ρεπό» (το βίντεο παρακάτω)

Εμείς, βέβαια, από μαρξιστική σκοπιά είμαστε υπέρ του ελεύθερου χρόνου για τον εργαζόμενο. Χρειάζεται, όμως, να υπάρχει και το εισόδημα για να ζήσουμε (και) τον ελεύθερο χρόνο!

Ο κύριος Χατζηδάκης, προφανώς, δεν είναι μαρξιστής κι έτσι δεν προτείνει περισσότερες ελεύθερες ώρες, αλλά θέλει – επί της ουσίας – οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με «ρεπό», μειώνοντας το εισόδημα τους. Παράλληλα, φυσικά, θα αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών.

Εάν ακολουθήσουμε το σκεπτικό της κυβερνήσεως, τις μέρες που θα «πληρωνόμαστε» με «ελεύθερο χρόνο» δεν θα ζούμε με χαρτονομίσματα σε ευρώ αλλά σε «ρεπό»!

Για το τέλος, ένα ερώτημα προς «αρίστους» με τη σημείωση πως για να… απαντηθεί πρέπει να είσαι (στοιχειωδώς) εντός εργασιακής πραγματικότητας και να μην είσαι υπηρέτης των αφεντικών.

Με πόσα «ρεπό» μπορείτε να ζήσετε 1 μήνα;

 imerodromos

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας