Βέροια Πολιτισμός

“Πικρές αλήθειες για τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ…” γράφει ο Γιάννης Καμπούρης

————

Γιάννης Καμπούρης

Με επιστολή του στα ΜΜΕ του δήμου μας ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, απαντά σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το θέατρο απευθυνόμενος σε «κάποιους» πολίτες. Ανταπαντώ λοιπόν και εγώ ως «κάποιος» απλός πολίτης, ελπίζοντας ότι έχω αυτό το δικαίωμα.

Κ. πρόεδρε λυπάμαι αλλά έχετε ελλιπή πληροφόρηση και ψάξτε ποιος σας εκθέτει με αυτό τον τρόπο.

Στον κανονισμό προσωπικού προσδιορίζονται οι ανάγκες σε προσωπικό και είναι το πρώτο βήμα για τις προσλήψεις και αυτό ψηφίσατε. Μας λέτε μάλιστα στο σχετικό εισηγητικό ότι χρειάζεστε 18 άτομα για να καλύψετε επαρκώς τις ανάγκες σας. Ωραία λοιπόν, οπότε αν αντιλαμβάνομαι σωστά, σήμερα βρίσκεστε σε προφανή αδυναμία να λειτουργήσετε στοιχειωδώς. Σημειώνω ότι το προσωπικό σας είναι δύο άτομα με τον ένα να πλησιάζει στη σύνταξη. Και πως τα καταφέρνετε, μα με αναθέσεις εδώ και εκεί.

Και ξαναρωτώ, όταν υπάρχει η λύση χωρίς κόστος να καλύψετε τις ανάγκες σας μέσω της συγχώνευσης, εσείς γιατί επιμένετε να πληρώνετε ;

Ο λογαριασμός για ότι κάνετε πάει στο δήμο και αυτό το ξέρετε και εσείς και ο δήμαρχος, σήμερα αύριο ή μεθαύριο δεν έχει σημασία και ξαναρωτώ. Υπάρχουν περισσευούμενα χρήματα στο δήμο που με κάθε «θυσία» πρέπει να ξοδευτούν ;

Για την καλοκαιρινή παράσταση ποιοι δήμοι δέχτηκαν την πρόταση σας να εισφέρουν οικονομικά στην παραγωγή ;

Όσο για τους 600 θεατές που ελπίζετε να δουν την παράσταση στη Βέροια, εσείς οι ίδιοι στο σχετικό εισηγητικό σας το αναφέρετε !

Και ξαναρωτώ. Μια παραγωγή της τάξης των 70.000 € για 600 θεατές στη Βέροια ;

Αν ήταν δική σας επιχείρηση το θέατρο θα το τολμούσατε ;

Όσο για την ιστορία ότι εσείς κάνετε παραγωγές. Ρωτήστε πρώτα τι σόι παραγωγές ήταν αυτές που έκανε το ΔΗΠΕΘΕ μέχρι πρότινος, όταν σε αυτές ως παραγωγή εμφανιζόταν η εταιρεία  «Γίνονται έργα».

Και γιατί επιμένετε σε παραγωγές με αναλογικά δυσθεώρητο κόστος όταν ήδη έχετε το δεδομένο από την περσυνή χρήση, όπου οι παραγωγές σας επιβάρυναν το θέατρο με 127.000 € ;

Και μέμφεστε και από πάνω την ΚΕΠΑ ότι δεν κάνει παραγωγές. Αδιάβαστος και εδώ και δεν δικαιολογήστε από τη στιγμή που ζείτε στη Βέροια και είστε ενεργός πολίτης στα κοινά, οπότε κάτι θα πρέπει να έχετε ακούσει ή δει.

Να σας θυμίσω λοιπόν αν σας διαφεύγουν οι σχετικές δράσεις της ΚΕΠΑ που προσωπικά δεν τις διαβάζω με «επαρχιώτικους ορίζοντες», ως απόρροια «συγκεντρωτικών και παρωχημένων αντιλήψεων» όπως εσείς. Λοιπόν έχουμε και λέμε «Βέροια – Εύηχη πόλη», «Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας» (με εκδόσεις και ηχογραφήσεις από καναδικές εταιρείες), «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου», «Διεθνές Φεστιβάλ Μύθων», «Πανελλήνια Συνάντηση Χορού» (πρόκειται μάλιστα όπως πληροφορούμαι να μετεξελιχθεί σε διεθνή), «Θεατρική Εβδομάδα», «Θερινός Κινηματογράφος», «Μουσικό Περίπτερο», «Η μουσική στα χωριά του δήμου», κλπ κλπ και όπως διάβασα από κοντά και οι νέες δράσεις «1ο Φεστιβάλ Δασών», «Βλάχες Ηρωίδες», «1η Πανελλήνια Συνάντηση των Μουσικών Πανεπιστημίων» και δεν γνωρίζω τι άλλο θα ακολουθήσει και όλα αυτά με προϋπολογισμό δράσεων ανάλογο με του ΔΗΠΕΘΕ.

Μήπως μπορείτε να μου απαριθμήσετε ανάλογες δράσεις σας;

Κ. πρόεδρε θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλα ατοπήματα του κειμένου σας, αλλά δεν θα το κάνω σεβόμενος την υπομονή των αναγνωστών, εκτός και αν προκληθώ. Απλά να γνωρίζετε ότι η πόλη μας δεν είναι δα και τόσο μεγάλη, για να μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας.

Γιάννης Καμπούρης

19 Μαΐου 2021

banner-article

Ροη ειδήσεων