Βέροια Ρεπορτάζ

Βέροια / Άγιοι Ανάργυροι: Μια αλλιώτικη Ανάσταση…

————-

Αλλιώτικη η Ανάσταση η φετινή, αλλά απέδειξε πως και μ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας ούτε η ώρα ούτε ο κίνδυνος της μετάδοσης ήταν ικανά να εμποδίσουν τους πιστούς να την παρακολουθήσουν.

Η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων προσφέρεται περισσότερο από άλλες της Βέροιας για τέτοιες ιδιαίτερες συνθήκες λόγω του χώρου στον οποίο είναι χτισμένη. Είναι υπερυψωμένη και γίνεται ορατή από πολύ κόσμο, που μπορεί να παρακολουθήσει τη λειτουργία και από το απέναντι παρκάκι.

Έτσι, ο κόσμος παρακολούθησε με απόλυτη σοβαρότητα, κρατώντας, όσο ήταν αυτό δυνατόν, τις αποστάσεις και με τις μάσκες του. Ελάχιστοι μέσα στο ναό, σύμφωνα με τα μέτρα,  πολλοί οι έξω διασκορπισμένοι στο χώρο γύρω από τον Ναό.

Αν πάρουμε υπόψιν μας την περυσινή χρονιά που η Ανάσταση έγινε για όλους μόνο μέσα από την τηλεόραση, η φετινή χρονιά ενείχε μια νότα αισιοδοξίας για το αύριο.

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, ο οποίος χοροστατούσε, πριν διαβάσει το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο της Ανάστασης, αναφέρθηκε στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την αλλαγή στην ώρα ώρα της Ανάστασης, υπογραμμίζοντας τη διαφορά ανάμεσα στην περυσινή και τη φετινή χρονιά και αναδεικνύοντας σαφώς τις καλύτερες επικρατούσες συνθήκες μέσα στην πανδημία.

Οι καμπάνες που χτυπούσαν χαρμόσυνα και τα χαμογελαστά πρόσωπα στο φως των κεριών, έστω  και πίσω από τις μάσκες, έφερναν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες.

Ας τις περιμένουμε.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων