Κορωνοϊός Κόσμος

Γιώργος Καραμπάσης: Στατιστικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών στην Ημαθία, στην Ελλάδα, στον Κόσμο

———–

Ο 22χρόνος φοιτητής του τμήματος Επιστήμη των Υπολογιστών και Τεχνητή Νοημοσύνης στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Γιώργος Καραμπάσης, έχει  δημιουργήσει μία ιστοσελίδα που καταγράφει παγκοσμίως αναλυτικά τα στοιχεία για τον κοροναϊό, το ncovtrack.com.  Σήμερα, ένα χρόνο σχεδόν μετά την δημιουργία της σελίδας, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τα αναλυτικά στοιχεία του κοροναϊού 35 χώρων και για τους νομούς και τις περιοχές τους αλλά και για την εξέλιξη του εμβολιασμού.

 Ο Γιώργος Καραμπάσης μίλησε στη Parallaxi για την ιστοσελίδα, για το πως και πότε ενημερώνεται καθώς και τα στατιστικά στοιχεία που μπορεί κανείς να βρει εκεί.

Τα στοιχεία που μπορεί να βρει κάποιος στην σελίδα

Γιώργος Καραμπάσης

«Σήμερα, κάποιος επισκέπτης της σελίδας μπορεί να βρει τα στοιχεία αναλυτικά ανά περιοχή/νόμο 35 χωρών περίπου ( συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και όλων των πολιτειών της Αμερικής) και να αντλήσει πληροφορίες για τα κρούσματα, τους θανάτους, τους διασωληνωμένους, τις αναρρώσεις, τα ενεργά κρούσματα και τα τεστ, όπου είναι διαθέσιμα από τις πηγές των κυβερνητικών σωμάτων της κάθε χώρας.

Πρόσφατα έβαλα και τα στατιστικά στοιχεία του εμβολιασμού, αναλυτικά για 16 χώρες. Μέσα σε αυτές είναι και ο χάρτης της Ελλάδας και όλες οι πολιτείες της Αμερικής και οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τα στοιχεία για τους συνολικούς εμβολιασμούς, πρώτες δόσεις, δεύτερες δόσεις (όπου είναι διαθέσιμα τα στοιχεία αυτά) αναλυτικά.

Πέρα από αυτό, κάποιος μπορεί να δει την εξέλιξη του κορωνοϊού της επιλεγμένης περιοχής, σε γραφικές παραστάσεις, πατώντας την καρτέλα «Graphs» πάνω από τον πίνακα και να συγκρίνει τις περιοχές του πίνακα. Για διευκόλυνση, ο κάθε πίνακας έρχεται με έναν χάρτη της χώρας αυτής, όπου ο χρήστης μπορεί να βρει την περιοχή/νομό που μένει και να δει τα στατιστικά ως συντόμευση.

Κάποιες χώρες περιέχουν πάνω από ένα τρόπο διαίρεσης περιοχών, όπως παραδείγματος χάρη, η Ελλάδα είναι διαθέσιμη σε χάρτη ανά Νομό και Διαμέρισμα.»

Η διαδικασία ενημέρωσης γίνεται αυτόματα

«Όλα τα στοιχεία αναρτώνται αυτόματα από τα κυβερνητικά σώματα υγείας της κάθε χώρας. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα έρχονται από το ΕΟΔΥ. Λόγω της χαμηλής ισχύος του server, τα αναλυτικά δεδομένα ανά χώρα ανανεώνονται ανά 6 ώρες, στις ώρες όπου αναρτώνται από τα σώματα υγείας περίπου, ενώ τα δεδομένα ανά χώρα αναρτώνται ανά 1 ώρα.

Καθημερινά, πάνω από 50 χιλιάδες στοιχεία ανανεώνονται αυτόματα από περίπου 10 χιλιάδες διαφορετικές περιοχές, όποτε αρκετές φορές πρέπει να κοιτάω και τον server ώστε να μην «πέφτει» όταν βρίσκεται σε χαμηλό ελεύθερο χώρο μνήμης. Είναι παρά πολύ σημαντικό η ιστοσελίδα να βρίσκεται ενεργή 24/7 παρά τα μειονεκτήματα που έχει.»

Parallaxi 

Παραθέτουμε τον σύνδεσμο της ιστοσελίδας για τη συνολική ενημέρωση.  ncovtrack.com

Τα στοιχεία για την Ημαθία ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας