Βέροια Τοπικά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας τίμησε τον 104χρονο αγωνιστή Ιωάννη Κοζάρτση που πολέμησε κατά των Γερμανών στα οχυρά Ρούπελ

———-

Την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 και ώρα 6 μ.μ., ο Πρόεδρος  του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας  Φώτης Καραβασίλης συνοδευόμενος από τη Γ. Γραμματέα Φωτεινή Κύρτσιου και το μέλος Δημήτριο Μπατζιάκα καθώς και τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιωάννη Καπανίδη, επισκέφθηκαν τον κ. Ιωάννη Κοζάρτση, στην οικία του και του απένειμαν, ως ελάχιστο φόρο τιμής τιμητική πλακέτα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα  στον πόλεμο ενάντια στην Γερμανική επίθεση στα οχυρά Ρούπελ, όπως επίσης και την παρακάτω επιστολή :

Κύριε  Γιάννη Κοζάρτση,

Πριν από λίγες ημέρες ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Ιωάννης Καπανίδης πληροφόρησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας ότι στην Βέροια  ζει ένας αγωνιστής του 1940. Ένας ήρωας που πολέμησε κάτω από τις διαταγές του λοχία Δημητρίου Ίτσιου, στην γραμμή των οχυρών Ρούπελ, στο πολυβολείο με τον κωδικό Π8. Είναι γνωστή η ιστορία του πολυβολείου Π8, καθώς και του λοχία Ίτσιου και των ανδρών του, ένας εκ των οποίων ήσασταν και ΕΣΕΙΣ .

Αμέσως μετά το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 9ης Απριλίου 2021 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ να σας αποδώσει μία ελάχιστη τιμή, να τιμήσει με μία πλακέτα τον συμπολίτη μας, που διάγει σήμερα το 104 έτος της ηλικίας του, για τις υπηρεσίες  που προσέφερε στην πατρίδα.

Φέτος η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και θαυμάζουμε τους ήρωες σε φωτογραφίες, όπως τις βλέπουμε από μικρά παιδιά. Όμως σήμερα ,  έχουμε την τιμή να μπορούμε να θαυμάσουμε τον ίδιο τον  ΗΡΩΑ  που υπερασπίστηκε την πατρίδα μας στα  οχυρά του Ρούπελ, στις 6 Απριλίου 1941.

Την σημερινή μέρα,  13 Απριλίου 2021 ακριβώς ογδόντα (80) χρόνια μετά στεκόμαστε με δέος και σεβασμό ενώπιον ενός ΗΡΩΑ  που ζει στην πόλη μας,  και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τον συμπολίτης μας.

Οι νεότερες γενιές ας έχουμε οδηγούς και πρότυπα άτομα όπως τον Ιωάννη Κοζάρτση, ας μαθαίνουμε από τους αγώνες τους και τις θυσίες  τους. Έχοντας την τιμή και την τύχη να αντικρίζουμε και να έχουμε μπροστά μας τον ήρωα αυτόν,  σ’ αυτήν την ηλικία, ας ξαναθυμηθούμε  πόσο μεγάλο πράγμα είναι, τί σημαίνει, να αγαπάς την πατρίδα σου, ας ξαναδιδαχθούμε  την αξία της θυσίας για ένα ιδανικό, αλλά και τη σημασία της ενότητας όταν η πατρίδα κινδυνεύει. Πάνω από όλα όμως ας έχουμε μέσα μας την ανεκτίμητη αξία της ειρήνης και ας αγωνιζόμαστε για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Να ζήσετε πολλά χρόνια ακόμα Κύριε Γιάννη.

Τιμή και δόξα σ’ εσάς  από κάθε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, και από όλους μαζί τους Δικηγόρους, της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΩΤΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΡΤΣΙΟΥ

 

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΖΕΪΜΠΕΚΗ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΠΡΑΡΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΤΖΙΑΚΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας