Στη χώρα που πλέον αγγίζει τα όρια της παρωδίας, 9 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και 14 αστυνομικοί από διάφορα τμήματα της Αττικής φυλούσαν (μέχρι την 31/3) σε 24ωρη βάση τον παρουσιαστή – εκδότη – μάνατζερ- επιχειρηματία και προσφάτως πολιτευτή, Μένιο Φουρθιώτη. Το σκάνδαλο αυτό έφερε στο φως της δημοσιότητας πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Μηνύσεις κατά πάντων, απαιτήσεις για συλλήψεις, απειλές και ένα μυστήριο γαϊτανάκι μεταξύ αστυνομίας, υπουργείων, βουλευτών, δημάρχων, και δημοσιογράφων με επίκεντρο τον Μένιο και κυρίως πολλά ερωτήματα, με κυριότερο: Ποιος φοβάται τον Μένιο Φουρθιώτη;
Η επιστροφή του Μένιου Φουρθιώτη στην επικαιρότητα, με την ανακοίνωσή του ότι «το πολιτικό του γραφείο θα κατέβει υποψήφιο στις επόμενες εκλογές» και με την έκδοση της “φιλομητσοτακικής” εφημερίδας “Αποκαλυπτικά“, συνοδεύτηκε λίγο αργότερα από τη δημοσιοποίηση της φύλαξης του, σε 24ωρη βάση από 14 αστυνομικούς και 9 περιπολικά. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα social media ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Χρήστος Τσεμπέρης, ο οποίος μάλιστα δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τις υπηρεσίες των αστυνομικών – φυλάκων του Μένιου Φουρθιώτη.
Η είδηση, συνοδεύτηκε από εσπευσμένη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία τόνιζε ότι «σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». H ανακοίνωση αυτή διαψεύσθηκε λίγες μέρες αργότερα όταν συνελήφθη ο φωτορεπόρτερ του Documento, Μάριος Ραφαήλ Μπίκος, o οποίος τράβηξε φωτογραφία τον Μένιο Φουρθιώτη υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με θωρακισμένο υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας. Τη σύλληψη, μάλιστα, ζήτησε επί τόπου ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης.
Τα γεγονότα αυτά έφεραν στο φως και άλλες αποκαλύψεις για την υπόθεση. Η 24ωρη φύλαξη του ανθρώπου (που έμεινε στην ιστορία του twitter ως #sixamenios) ξεκίνησε από την 26/03/2020, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων, με τον ίδιο να προφασίζεται ότι αποτελεί «στόχο των μελών της 17 Νοέμβρη» και ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.
Στο παιχνίδι των αποκαλύψεων μπήκε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ανάρτησή του κατήγγειλε τον Μένιο ότι εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Υπουργείου Εργασίας απέσπασε 240.000 ευρώ μέσω εταιρειών φαντασμάτων. Οι οποίες αποκαλύψεις απαντήθηκαν με μηνύσεις. Οι καταγγελίες Πολάκη έχουν, πάντως, μεγάλη βάση.
Μια έρευνα στα στοιχεία δημοσιότητας του Γ.Ε.ΜΗ. αποδεικνύει ότι ο Μαίνανδρος – Γεώργιος Φουρθιώτης (το πραγματικό του όνομα) φέρεται να είναι μέτοχος σε τουλάχιστον 3 εταιρείες (G. Golden Productions, White Production, MFG Productions) ενώ έχουν συσταθεί και άλλες πανομοιότυπες εταιρείες που σχετίζονται με την έκδοση της εφημερίδας του (Work office, White Productions). Όλες οι προαναφερόμενες εταιρείες φαίνεται να μην εμφανίζονται πουθενά αλλού, τα site τους είναι κενά και δε φαίνονται να έχουν καμία πραγματική δραστηριότητα. Επιβεβαιώνοντας, πως οι καταγγελίες Πολάκη και οι ισχυρισμοί για εταιρείες “φαντάσματα”, δεν απέχουν από την πραγματικότητα
Ποιος είναι τελικά ο κύριος Φουρθιώτης;
Μια τηλεοπτική περσόνα, η οποία κέρδισε το χλευασμό του συνόλου της κοινής γνώμης, αλλά χωρίς να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, κατάφερε να ανέλθει, να γίνει διευθυντής καναλιών, εκδότης εφημερίδων, ιδιοκτήτης εταιρειών και να έχει πρόσβαση σε κρατικό χρήμα. Άλλωστε, είχε ξεσπάσει κι άλλο σκάνδαλο στο παρελθόν όταν (και) εκείνος είχε πάρει ενίσχυση από τη “Λίστα Πέτσα” για ενημερωτικό ανενεργό site.
Κατόπιν εορτής, η φύλαξη του Φουρθιώτη αποσύρθηκε (άλλη μια νίκη στο ενεργητικό των social media), τα χρήματα της “Λίστας Πέτσα” δεν τα πήρε ποτέ και οι μηνύσεις σε Τσεμπέρη, Πολάκη, Βαξεβάνη, Μπίκο φαίνεται να μην έχουν καμία τύχη. Το ζήτημα είναι γιατί όλα αυτά έγιναν κατόπιν εορτής.
Η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοΐδης οφείλουν εξηγήσεις για όλα αυτά τα “χατίρια” στον Μένιο. Ποιος είναι και φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς; Ποιος είναι και απαιτεί συλλήψεις δημοσιογράφων; Η τηλεοπτική του καριέρα είναι γεμάτη με απειλές για δημοσιοποίηση στοιχείων που “θα ταράξουν το πανελλήνιο”. Δεν το έκανε ποτέ και λοιδορήθηκε.
Μήπως τελικά έχει αυτά τα στοιχεία; Μήπως οι απειλές δεν αποσκοπούσαν στα νούμερα τηλεθέασης αλλά ήταν ευθέα μηνύματα;
Μήπως τελικά δε φοβάται ο Μένιος τη «17 Νοέμβρη», αλλά κάποιοι φοβούνται το Μένιο;