Κόσμος

Απόστρατοι ναύαρχοι κατηγορούν τον Ερντογάν για προσπάθεια ισλαμοποίησης του στρατού

———–

Έρευνα σε βάρος 103 αποστράτων του ναυτικού ξεκίνησε η εισαγγελία της Άγκυρας, μετά την επιστολή που δημοσιοποιήθηκε και κατηγορεί τον Ερντογάν, και για απόπειρα ισλαμοποίησης των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Anadolu, η έρευνα σκοπεύει να προσδιορίσει τα πρόσωπα που συνδέονται με την επιστολή προκειμένου να προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες.

Η επιστολή των απόστρατων, μεταξύ άλλων, απαντά και στις όλο και συχνότερες προσφάτως τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου περί κατάργησης της Συνθήκης του Μοντρέ.

Δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα
Η επιστολή – παρέμβαση των 103 αποστράτων, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, δημοσιοποιήθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σε αυτή οι «103» επισημαίνουν τη σημασία της Συνθήκης, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθούν ενέργειες αλλαγής της. «Η τουρκική δημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης, που εξέλαβε κάποιες διατυπώσεις ως δυνάμει απειλητικές, ήταν άμεση.

Η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θεωρεί την παρέμβαση των ναυτικών «απειλή πραξικοπήματος» στην δε απάντησή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Να γνωρίζετε τα όριά σας».

banner-article

Ροη ειδήσεων