Διάφορα

Φυσικό μπότοξ προσώπου και ματιών στο σπίτι με εύκολο τρόπο

……………………….

Το πέρασμα του χρόνου αφήνει στην επιδερμίδα μας τα σημάδια του, που δεν είναι άλλα από τις πρώτες ρυτίδες και την μείωση της ελαστικότητας της. Δεν χρειάζεται όμως να καταφύγετε σε ενέσεις μπότοξ με χημικά πρόσθετα, αφού μπορείτε να κάνετε λίφτινγκ προσώπου και ματιών με φυσικό τρόπο μόνη σας στο σπίτι.

Πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό;

Όλα ξεκινούν από την πρόληψη και τη σωστή περιποίηση του δέρματος

Ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου σε συνδυασμό με την καλή ενυδάτωση εφαρμόζοντας μια αντιγηραντική κρέμα και τη χρήση αντιηλιακής κρέμας, μπορεί να διατηρήσει το δέρμα σφριγηλό και νεανικό για πολύ περισσότερο.

Επίσης, εφαρμόζοντας μια σπιτική μάσκα προσώπου με φυσικά υλικά που έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, μπορείτε να μειώσετε ακόμη περισσότερο τις ρυτίδες στο πρόσωπο και τα μάτια.

Εξίσου σημαντικό είναι όμως να περιορίσετε και κάποιες συνήθειες που ενδέχεται να βλάπτουν την επιδερμίδα σας, όπως είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ και η μη ισορροπημένη διατροφή.

Αντί λοιπόν να προχωρήσετε σε κάποια αισθητική λύση που θα κοστίσει αρκετά και θα έχει παροδικά αποτελέσματα παραλύοντας τους μυς του προσώπου με το ενδεχόμενο να τους βλάψει μόνιμα, δοκιμάστε να εκμεταλλευτείτε τα υλικά που μας προσφέρει η φύση απλόχερα και να δημιουργήσετε μια οικονομική σπιτική συσφικτική μάσκα ή κρέμα προσώπου που θα σας κάνει να λάμψετε.

Σπιτικές συνταγές για φυσικό μπότοξ προσώπου με αγνά υλικά

Οι παρακάτω συνταγές είναι απλές και αποτελεσματικές, αρκεί να τις εφαρμόσετε μερικές φορές πριν δείτε την ευεργετική τους δράση, καθώς τα αποτελέσματα δεν φαίνονται πάντα από την πρώτη χρήση.

Φυσικό μπότοξ προσώπου με μπανάνα και γιαούρτι

Το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι έχει την ικανότητα να κάνει ήπια απολέπιση, να καταπραΰνει και να μαλακώνει το δέρμα.

Από την άλλη μεριά, το μέλι ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, χαρίζοντας της λάμψη και σύσφιξη. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και περιορίζει την κοκκινίλα.

Τέλος, η μπανάνα μειώνει τη λιπαρότητα, έχει αντιγηραντική δράση, ενυδατώνει το δέρμα και βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και τις μαύρες κηλίδες.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 ώριμη μπανάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής: Αφού λιώσετε τη μπανάνα καλά, αναμείξτε τη με το μέλι και το γιαούρτι μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε τη σπιτική μάσκα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε τη να σταθεί για 15 λεπτά. Έπειτα, ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό και σκουπιστείτε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.

Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε για λίγα λεπτά τη μάσκα στο ψυγείο πριν την χρησιμοποιήσετε. Η χαμηλή θερμοκρασία θα βοηθήσει στην καλύτερη σύσφιξη του δέρματος.

Συσφικτική μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού και γιαούρτι

Το ασπράδι του αυγού μπορεί να δράσει ως φυσικό μπότοξ αφού έχει συσφικτικές για την επιδερμίδα ιδιότητες, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης και τις ρυτίδες. Αν μάλιστα συνδυαστεί με το γιαούρτι που έχει γαλακτικό οξύ και δρα κάνοντας ήπια απολέπιση και καταπραΰνοντας το δέρμα μπορείτε να πετύχετε τη δημιουργία μιας ευεργετικής αντιγηραντικής μάσκας προσώπου.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής: Αφού χτυπήσετε ελαφρώς το ασπράδι του αυγού, προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά το μείγμα.

Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για 10-15 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και εφαρμόστε την αντιγηραντική κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Σπιτική μάσκα για φυσικό μπότοξ με χυμό καρότου

Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες των υλικών της συγκεκριμένης ενυδατικής μάσκας προσώπου και αποκτήστε σφριγηλή, ελαστική και πιο νεανική επιδερμίδα με λιγότερες ρυτίδες.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας sour cream (ξινή κρέμα)
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour
  • 5 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό καρότου
  • 1/2 με 1 ποτήρι νερό
  • 100 ml βραστό νερό

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά πάρτε μισό ή ένα ποτήρι νερό και διαλύστε το corn flour. Έπειτα, προσθέστε άλλα 100 ml βρασμένο νερό και βάλτε το μείγμα σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι για να το ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά και να πάρει μια παχύρρευστη υφή. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το χυμό καρότου και την κρέμα. Τέλος, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής: Ξεκινήστε καθαρίζοντας πολύ καλά το πρόσωπο σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το μείγμα, αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Μετά σκουπιστείτε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα και εφαρμόστε την ενυδατική – αντιγηραντική σας κρέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μείγμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 μέρες. Έτσι, μπορείτε να κάνετε για 3 συνεχόμενες μέρες την εν λόγω μάσκα και να επωφεληθείτε από τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

Αντιγηραντική μάσκα με φυτικό λάδι για τις ρυτίδες στα μάτια και το πρόσωπο

Εξίσου αποτελεσματική με τις παραπάνω μάσκες προσώπου είναι και η εφαρμογή ενός φυσικού ελαίου. Τα πιο δημοφιλή και ευεργετικά είναι τα ελαιόλαδο, σπαθόλαδο, αμυγδαλέλαιο, λάδι αργκάν, έλαιο μακαντέμια και λάδι καρύδας. Η χρήση τους είναι απλή, αλλά τα αποτελέσματα εντυπωσιακά.

Οι αντιγηραντικές, ενυδατικές και μαλακτικές τους ιδιότητες θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο ελαστική, λαμπερή και νεανική, ενώ παράλληλα θα μειώσουν την όψη των ρυτίδων.

Δείτε αναλυτικότερα τις ευεργετικές ιδιότητες και τις χρήσεις που έχουν στην ομορφιά τα έλαια:
ΑμυγδαλέλαιοArgan oilΛάδι μακαντάμιαΛάδι καρύδας στο πρόσωποΣπαθόλαδο ή βαλσαμόλαδο

Έλαιο σε μπουκάλι

Φυσικό μπότοξ μέσω… διατροφής

Η λαμπερή, νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσω μιας μάσκας ομορφιάς. Η διατροφή και οι συνήθειες μας γενικότερα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

Ξεκινάμε από την κατανάλωση αρκετού νερού σε καθημερινή βάση που βοηθάει να μην αφυδατώνεται η επιδερμίδα μας. Παράλληλα, συνιστάται να αποβάλλουμε επιβλαβείς για την υγεία του δέρματος συνήθειες όπως το αλκόολ και το κάπνισμα.

Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό να εισάγουμε στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά, βιταμίνες Α, C, E και β καροτίνη, καθώς και σε αντιοξειδωτικά που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, τον Νο 1 παράγοντα εμφάνισης των ρυτίδων.

Ω3 λιπαρά μπορείτε να βρείτε σε ψάρια, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, καθώς και στα αβγά, τα καρύδια και το ταχίνι.

Από την άλλη μεριά, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Γι’ αυτό, η κατανάλωση τους σε καθημερινή βάση μπορεί να βοηθήσει την νεανική και όμορφη όψη του δέρματος. Το μπρόκολο, η ντομάτα, τα εσπεριδοειδή και το αβοκάντο είναι μόνο μερικές από τις τροφές που θα σας προσφέρουν φυσικό μπότοξ.

 beaute

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας