Βέροια

Βέροια: Μεγάλη η κόπωση του κόσμου από το παρατεταμένο lockdown – Η εικόνα στο κέντρο μεσημέρι Κυριακής

…………………..

Ο κόσμος στη Βέροια, όπως και σ’ όλη τη χώρα, έχει κουραστεί αφάνταστα από το πεντάμηνο lockdown, με αποτέλεσμα σήμερα ειδικά, μεσημέρι Κυριακής, με μια ανοιξιάτικη πραγματικά μέρα, να ξεχυθεί στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.

Με τον μεγάλο ασθενή, το λιανεμπόριο, να έχει μπει από χθες στο βαθύ κόκκινο μαζί με όλη την πόλη, κατεβάζοντας ρολά, ο κόσμος αντιδρά φυσιολογικά ψάχνοντας ήλιο και περπάτημα και κάποτε ξαποσταίνοντας και στα παγκάκια της Ελιάς.

Πολλοί λοιμωξιολόγοι αρνούνται πια τη  λειτουργικότητα του παρατεταμένου lockdown και φαίνεται πως πλησιάζουμε στην άρση του. Απόψεις ειδικών πως το κλείσιμο στο σπίτι και η επικοινωνία εκεί με φίλους αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης του ιού -κάτι που αποδεικνύεται και από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα-  είναι ευκρινέστατος  οδοδείκτης για αλλαγή πορείας από τη μεριά της Κυβέρνησης.

Πάντως, η εικόνα που ο φακός μας συνέλαβε σήμερα δείχνει ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλες αντοχές, η κόπωση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να δοθούν σύντομα λύσεις.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας