Εκδηλώσεις Νάουσα

ΕΚ Νάουσας: Συλλαλητήριο, Σάββατο 20 Μαρτίου – Δυναμικά απαντάμε για την προστασία της Υγείας, την επιβίωσή μας

Φωτο αρχείου

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σάββατο 20 Μάρτη 11:30πμ  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Για την προστασία της Υγείας, την επιβίωσή μας

Απαντάμε δυναμικά , αγωνιστικά

στο κλίμα αστυνομοκρατίας  στην κρατική βία και καταστολή!

Ένας χρόνος πανδημίας. Ένας χρόνος που ο απολογισμός βρίσκει τους εργαζόμενους της περιοχής, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους χτυπημένους από τις επιπτώσεις της Κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, το χτύπημα του δικαιώματος στη μόρφωση.

Όλο αυτό το διάστημα περίσσεψε η ατομική ευθύνη, η κρατική τρομοκρατία και καταστολή απέναντι σε όλους όσοι διεκδικούν, οργανώνουν, βγαίνουν στο δρόμο.

Θέλουν η μάσκα να αποτελέσει φίμωτρο. Η εργοδοτική τρομοκρατία και η εκμετάλλευση οδηγεί σε εγκλήματα όπως η νόσηση και ο θάνατος δεκάδων συναδέλφων από χώρους δουλειάς, αφού ακόμα κι αν είσαι ασθενής από κορονοϊό πρέπει να δουλεύεις.

Χωρίς τη δράση του Εργατικού Κέντρου, των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται.

Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Εμείς τους ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Έχουμε τη δύναμη, δεν ερχόμαστε από το πουθενά. Συνεχίζουμε την ιστορική αγωνιστική παράδοση του τόπου μας!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ- ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!!

Ένας χρόνος πανδημία… Συνεχίζουμε…!

  • Με τη δική μας πάλη και τη παρέμβαση του Συνδικάτου τροφίμων – ποτών – γάλακτος όλο αυτό το χρόνο αναδείξαμε τις εργοδοτικές και κρατικές ευθύνες για τη διάδοση του κορονοϊού στα διαλογητήρια και στα κομποστάδικα. Πετύχαμε να παρθούν μέτρα προστασίας.

  • Αναδείξαμε τις τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Νάουσας, στο Κέντρο Υγείας αλλά και τις ελλείψεις γιατρών στα χωριά.

  • Παλεύουμε στο πλευρό των μαθητών μας για ανοιχτά σχολεία με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, για να γίνουν τα μαθήματα με λιγότερους μαθητές στις αίθουσες, για να μην συνωστίζονται οι μαθητές στα λεωφορεία .

  • Τα σωματεία της περιοχής αγωνίζονται για να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά . Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο Νηματουργίας Βαρβαρέσος που δίνουν τη μάχη κόντρα στην απλήρωτη εργασία. Ο αγώνας τους αποτελεί παράδειγμα για όλη τη Πόλη.

  • Σταθήκαμε πλάι στους αγώνες των αγροτών και μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο «Μαρίνος Αντύπας» στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους .

Υπάρχει ελπίδα!

Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

Απαιτούμε:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο ιατρικό, υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία.

  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία. Συχνότερα διαλείμματα , καλός και επαρκής αερισμός των χώρων .

  • Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση .

  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων