Αθλητικά Βέροια

Βόλεϊ: Ήττα εντός έδρας του Φίλιππου Βέροιας από τον Ολυμπιακό με 1-3 σετ

———-

Από την Ομάδα βόλεϊ του Φίλιππου Βέροιας μάς στάλθηκε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Μόνο περήφανη μπορεί να είναι η Βέροια και ο αθλητισμός της Ημαθίας για την φετινή ομάδα βόλεϊ του Φίλιππου Βέροιας! Η αποδεκατισμένη από απουσίες και τραυματισμούς ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα παίζοντας με σύνθεση ανάγκης, αλλά ελεύθερα και χωρίς άγχος στον εξ αναβολής αγώνα της 9ης αγωνιστικής της Volleyleague, όχι μόνο έκοψε σετ από τον Ολυμπιακό, αλλά έκανε πραγματικά κατάθεση ψυχής στο τερέν του ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» απέναντι στο μεγάλο φαβορί του φετινού πρωταθλήματος, που μετά το αρχικό σοκ του 1-0 σετ, κατάφερε τελικά με αντεπίθεση διαρκείας και μεγάλη ισχύ σε σερβίς και επίθεση να φτάσει δίκαια στην ανατροπή και τη νίκη με 1-3 (27-25, 11-25, 13-25, 19-25) σετ.

Ο Φίλιππος Βέροιας που σημειωτέων αγωνίστηκε χωρίς τους Μπίσετ, Φερέλ και τους Προύσαλη (παρακολούθησαν το ματς από τις κερκίδες του κλειστού), Μαυροβουνιώτη (είχε βάρδια στο νοσοκομείο), Γ. Τζιουμακα (ενοχλήσεις στον ώμο) και κέρδισε τις εντυπώσεις απέναντι στον πανίσχυρό αντίπαλό του, που στην παρθενική του επίσκεψη στη Βέροια, στερήθηκε μόνο τις υπηρεσίες του Μιγιαϊλοβιτς.

Μετά τις… αλχημείες του Σωκράτη Τζιουμάκα, διαγώνιος στη θέση του Τζιουμάκα, έπαιξε σήμερα ο ακραίος Στουτζίνσκι, ενώ στα άκρα ο Γιώργος Μιχελάκης και ο Στέλιος Τζιουμάκας. Ο Βαρβεσιώτης χρησιμοποιήθηκε κεντρικός έπειτα από το 2015 και το παμπαιδικό του Ηρακλή, καλύπτοντας το κενό του τραυματία Φέρελ.

Οι «ερυθρόλευκοι» της Βέροιας έμειναν στους 10 βαθμούς σε 12 αγώνες και στην 7η θέση της βαθμολογίας και απομένουν για την κανονική περίοδο οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι και την Κηφισιά στη Βέροια. Ο Ολυμπιακός με την ενδέκατη νίκη του σε 12 αγώνες πρωταθλήματος στην Volley League διατήρησε τις δυνάμεις του και το πλέονεκτημα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34β σε 12 αγώνες.

Για την ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα, που στο 4ο σετ κυνήγησε το θαύμα, δεν υστέρησε κανείς, ωστόσο ξεχώρισαν οι Γάτσης, Βαρβεσιώτης, Γραμμενούδης. Για τον Ολυμπιακό ο Έγκλεσκαλνς ήταν ασταμάτητος, ο Οκολιτς «ογκόλιθος» στο φιλέ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Φρόμ.

Στην αρχή του αγώνα στο κλειστό ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» της Βέροιας πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις από το ΤΑΑ ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας στην πειραϊκή ομάδα.

Ο πρόεδρος της ομάδας μας, Δημήτρης Πιτούλιας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Ολυμπιακό για την πολυετή προσφορά του στο ελληνικό βόλεϊ και τον ελληνικό αθλητισμό, την οποία παρέλαβε ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού, Νίκος Μαντούβαλος.

Αντίστοιχα ο γενικός αρχηγός του Φίλιππου Βέροιας , Λεωνίδας Ξανθόπουλος τίμησε τον διεθνή πασαδόρο και αρχηγό των «ερυθρολεύκων του Πειραιά, Κώστα Στιβαχτή, για την πολυετή του προσφορά στο ελληνικό βόλεϊ και τον ελληνικό αθλητισμό.
Διαιτητές: Αβραμίδης, Γεωργιάδης Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σαρακινίδης Πλιάχα Γραμματεία: Ψαρρά Μαρ.
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 16-14, 21-16, 27-25
2ο σετ: 5-8, 8-16, 11-21, 11-25
3ο σετ: 4-8, 7-16, 10-21, 13-25
4ο σετ: 6-8, 11-16, 15-21, 19-25
*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήθαν από 3 άσσους, 37 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 61 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 1-3 (27-25, 11-25, 13-25, 19-25) σε 89′

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Γραμμενούδης 4 (1/2 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μιχελάκης 2 (2/11 επ., 59% υπ. – 44% άριστες), Τζιουμάκας Στ. 8 (7/32 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. – 29% άριστες), Γάτσης 15 (8/14 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ), Βαρβεσιώτης 8 (4/7 επ., 4 μπλοκ), Στουντζίνσκι 16 (15/40 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ. – 50% άριστες) / Μπουράκης (λ, 53% υπ. – 53% άριστες), Μπουτόπουλος, Μπότσης, Αρτακιανός.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 22 (18/29 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 48% υπ. – 38% άριστες), Στιβαχτής, Έγκλεσκανς 25 (21/38 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Βουλκίδης, Ριζόπουλος 7 (5/16 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 92% υπ. – 83% άριστες), Όκολιτς 17 (11/19 επ., 6 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 52% υπ. – 30% άριστες), Ανδρεάδης 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ), Εφραιμίδης 3 (3/7 επ.).

Ο προπονητής μας Σωκράτης Τζιουμάκας είπε: «Σήμερα κάναμε ένα πρώτο σετ εκπληκτικό, μας βγήκαν όλα, σερβίς, άμυνα μπλοκ . Μετά λογικό ήταν η ομάδα του Ολυμπιακού που απαρτίζεται από παίκτες εγνωσμένης αξίας και με μεγάλων κασέ, έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και μας κέρδισαν Αν και στο 4ο σετ προσπαθήσαμε πάλι , ήμασταν κοντά στο σκορ, μετά κάναμε κάποια λάθη και το ματς τελείωσε. Ο ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός, ακόμη και ο 14ος παίκτης θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Για μας το κέρδος από το σημερινό ματς ήταν τα παιδιά που δεν είχαν τόσο χρόνο συμμετοχής, μπήκαν, έπαιξαν είδα τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας και με ομάδες του επίπεδου μας αυτοί οι παίκτες θα βοηθήσουν πάρα πολύ.

Ο Παναγιώτης Βαρβεσιώτης του Φιλίππου Βέροιας δήλωσε: «Μετά από 5 χρόνια έπαιξα ξανά στην θέση του κεντρικού, με την οποία δεν είχε ποτέ καλή επαφή Πιστεύω πως παίξαμε χωρίς άγχος. Μπήκαμε για να τα δώσουμε όλα και «πατήσαμε» στο ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πιο αργό ρυθμό. Συγχαρητήρια για την νίκη στον Ολυμπιακό. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε παρά τις ελλείψεις. Άλλαξε το rotation. Ό,τι μπορέσαμε να το κάνουμε, το κάναμε και συνεχίζουμε. Επειδή είμαστε σε αυτές τις συνθήκες, είπαμε με τα παιδιά, ότι θα παίξουμε χαλαρά να το ευχαριστηθούμε και ό,τι βγει. Τώρα βρίσκουμε τα πατήματα μας μετά την ταλαιπωρία με τον κορωνοϊό.

Ο πασαδόρος του Φιλίππου Αλέξανδρος Γραμμενούδης δήλωσε: «Καταρχάς ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πανίσχυρη ομάδα, οπότε δεν νομίζω ότι έφταιξε στο 2ο και 3ο σετ ότι εμείς δεν παίξαμε καλά, αλλά ότι ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα και έπαιξε με πιο καθαρό μυαλό. Χαμένα σέρβις στο 1ο σετ, κάποια side out που θεωρητικά ήταν πιο εύκολα. Πιστεύω ότι κρατήσαμε την ίδια μαχητικότητα, παίξαμε στο ίδιο επίπεδο με την ίδια θεωρία που είχαμε πριν τον αγώνα. Προσωπικά ,αλλά και εκ μέρους της ομάδας είμαστε ευχαριστημένοι σε αυτό το μοτίβο που παίζουμε με αυτές τις συνθήκες και την συνεχόμενη κούραση που είναι δικαιολογημένη για όλες τις ομάδες. Σήμερα κατεβήκαμε με πολλές ελλείψεις. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να είναι αλλιώς τα πράγματα, εγώ κρατάω από τα παιδιά που συμμετείχαν και από τους υπόλοιπους που ήταν απόντες, ότι προσπαθούν σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα να δίνουν το παρών παρά τους τραυματισμούς τους και τις δυσμενείς συνθήκες».

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Volleyball Δημήτρης Πιτούλιας δήλωσε «Ακόμη και πλήρης να αγωνιζόταν σήμερα ο Φίλιππος Βέροιας, ο Ολυμπιακός θα ήταν το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός έχει «χτίσει» μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και είναι κρίμα που ο κόσμος λόγω των συνθηκών με τον κορονοϊό να απολαύσει παίκτες, που πρώτη φορά πιστεύω τέτοιας αξίας έχουν πατήσει το πόδι τους στην Βέροια για οποιοδήποτε αθλητικό event. Σήμερα ο Ολυμπιακός είχε 2 πρωταθλητές Ευρώπης, όπως το Μιγιαϊλοβιτς και τον Όκολιτς, έναν δευτεραθλητή κόσμου, όπως τον Φρομ… Όπως καταλαβαίνετε είναι μια σπουδαία ομάδα και σίγουρα ο Φίλιππος Βέροιας με 5 βασικές απουσίες, αυτό που έκανε σήμερα ήταν ένα… θαύμα! Να κερδίσει τ α’ σετ και να προσπαθήσει να κοντράρει τον πανίσχυρο Ολυμπιακό.
Ξεκάθαρα είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί τα παιδιά πάλεψαν, έδειξαν ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο και έκαναν περήφανη όλη τη Βέροια., όλη την Ημαθία και προσωπικά κι εμένα για την αγωνιστική τους ικανότητα που επέδειξαν».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να συγχαρώ τον Φίλιππο Βέροιας. Παρότι είχε απουσίες σήμερα έπαιξε ένα πολύ ελεύθερο παιχνίδι. Νομίζω ότι το πρώτο σετ το δικαιούταν και το κέρδισε πάρα πολύ δίκαια. Το ότι πήραμε τη νίκη είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και μάλιστα την καθαρή νίκη».
Ο ακραίος του Ολυμπιακού Δημήτρης Εφραιμίδης είπε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα ματς το οποίο δεν μπορώ να πω ότι το υποτιμήσαμε αλλά περιμέναμε να κερδίσουμε με 3-0, από τη στιγμή που και η Βέροια στη συγκεκριμένη στιγμή είχε ορισμένες απώλειες. Εννοείται δεν υποτιμάμε κανένα αντίπαλο και η Βέροια έχει πολύ καλή ομάδα φέτος».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας