Καλλιτεχνικό δρώμενο στο Νοσοκομείο Παπανικολάου από τις ομάδες "FireArt" και "Β+6", Δευτέρα 8 Μαρτίου

---------

Δρώμενο στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Παπανικολάου από τις καλλιτεχνικές ομάδες «FireArt» και «Β+6»σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου»

Η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt» σε συνεργασία με τη χορευτική ομάδα «Β+6», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που γεννάει η εξέλιξη του τρίτου κύματος της πανδημίας, παρουσιάζει καλλιτεχνικό δρώμενο τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 12μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» στον αύλειο χώρο (Πέτρινο Κτίριο δίπλα στο φαρμακείο). Παράλληλα εξαγγέλλει την έναρξη εικαστικής έκθεσης με τον τίτλο «Πάνδημες συνARTήσεις 2» στους κοινόχρηστους χώρους της Α Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου από τις 16 Μαρτίου ως τις 30 Απριλίου 2021.

Στο δρώμενο συμμετέχουν: Φωτεινή Αναστασίου, Βασιλική Γκρανοπούλου, Αναστασία Ευθυμιάδου, Θέλεια Κασελίδη, Παναγιώτης Κότσογλου, Θεοδώρα Σάβιτς. Χορογράφος: Βερονίκη Τσουγκράνη.

Έναν χρόνο μετά από την έναρξη της πανδημίας συνεχίζεται ο τιτάνιος αγώνας του νοσοκομειακού προσωπικού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της περίθαλψης των ασθενών μέσα σε συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότητησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Την ώρα που οι υγειονομικές ανάγκες αυξάνονται και τα οικονομικά προβλήματα του λαού εντείνονται, το ΕΣΥ μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου και στερεί την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας σε χιλιάδες ασθενείς άλλων νόσων.

Σ΄αυτές τις συνθήκες που το κράτος αντιλαμβάνεται ως κόστος τα μέτρα για την προστασία της Υγείας, την πρόληψη, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων φορτώθηκαν ακόμα πιο βαριά την ευθύνη της φροντίδας της οικογένειας, των παιδιών και των ηλικιωμένων.  Οι καλλιτέχνες με τις δράσεις τους θέλουν να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τα αιτήματα των υγειονομικών για ένα οργανωμένο, εξοπλισμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, το μόνο που μπορεί να προστατεύσει την υγεία του λαού.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 36354 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια