Κορωνοϊός Σχόλια Τοπικά

Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων και στην Ημαθία. Από 3 χθες 27 σήμερα – Συγκριτικά στοιχεία μ’ άλλες περιοχές

Τρίτη 2 Μαρτίου

Σήμερα για την Ημαθία ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 27 νέα κρούσματα, ενώ χθες 3. Όμως για να πούμε ότι αυτή η εκτόξευση των κρουσμάτων απηχεί την ίδια αναλογία σε ποσοστά, θα έπρεπε χθες και σήμερα να είχε γίνει ο ίδιος αριθμός  τεστ, κάτι που σίγουρα δεν ισχύει.

Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε γιατί ο ΕΟΔΥ, εκτός από τα απόλυτα νούμερα που μας δίνει καθημερινά για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, δεν δίνει και τα ποσοστά των κρουσμάτων ανά 100 τεστ. Τότε μόνο θα μπορούσαμε να καταλάβουμε την πραγματική μεταβολή.

Σίγουρα λοιπόν αυτά τα δυο πραγματικά νούμερα για χθες και σήμερα μας δίνουν μια λανθασμένη εικόνα που δεν γνωρίζουμε πόσο αποκλίνει από την πραγματικότητα. Ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα αριθμών μάλλον τρομάζει, ενώ τα ποσοστά για τις δυο αυτές μέρες μπορεί να είναι και πολύ κοντά και στην ουσία η μεταβολή να είναι μικρή.

Τι θέλει να πετύχει ο ΕΟΔΥ αποκρύπτοντας αυτό το στοιχείο, δίνοντας έτσι μια θολή εικόνα της πραγματικότητας; Πάντως μεγαλύτερη αξιοπιστία δεν πετυχαίνει, ίσως το αντίθετο.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις για τη σημερινή μέρα με άλλες περιοχές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα για την Ημαθία, 27 είναι τα  σημερινά κρούσματα, από 3 χθες,  ο μέσος όρος των κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες ανέρχεται σε 12,43, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων για 100 χιλιάδες πληθυσμού  είναι 19,2 από 2,13 χθες. Παρατηρώντας τα ανάλογα στοιχεία και για άλλες περιφερειακές ενότητες μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις.

far

Τρίτη 2 Μαρτίου
banner-article

Ροη ειδήσεων