Βέροια

Δήμος Βέροιας: Δωρεάν τεστ Παπανικολάου (test Pap) την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου

———–

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής μέσω του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βέροιας μέσω του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματος, διοργανώνει για μία ακόμη φορά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου, ΔΩΡΕΑΝ εξέταση τεστ Παπανικολάου (test Pap), με στόχο να μεταφέρει σε όλες τις γυναίκες το μήνυμα για την αξία της πρόληψης.

«Γυναίκα και Υγεία»,

είναι ο τίτλος της συγκεκριμένης δράσης, αφυπνίζοντας τις γυναίκες να βάζουν σε προτεραιότητα την υγεία τους και να προβαίνουν συνεχώς σε προληπτικές εξετάσεις. Στην σημερινή πολυπολιτισμική κοινωνία, ο ρόλος της γυναίκας, ο τόσο σημαντικός μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, γίνεται όλο και πιο πολύπλοκος, όλο και πιο δύσκολος. Πολλές φορές η πρόληψη σε θέματα υγείας δεν αποτελεί προτεραιότητα των γυναικών καθώς η καθημερινότητα μιας γυναίκας χαρακτηρίζεται από έντονους ρυθμούς και πολλές ευθύνες.

Η πρόληψη όμως σώζει ζωές!

Ειδικότερα όλες οι γυναίκες ηλικίας  έως 65 ετών πρέπει να υποβάλλονται σε ετήσια βάση σε τεστ Παπανικολάου, που ανιχνεύει τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, ο οποίος ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής στην παραπάνω δράση θα μπορούν να δηλωθούν από σήμερα έως και τις 04-03-2021 στα τηλέφωνα του Κέντρου Κοινότητας Βέροιας 2331353834-815-826. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

banner-article

Ροη ειδήσεων