Κοινωνία

Παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα – Έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της

———–

Έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου.

Πληθαίνουν οι φωνές τη στιγμή που η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Με μια ηχηρή παρέμβαση, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας. Το αίτημα: Η Πολιτεία «να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του».

«Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση ενώνοντας τη φωνή της με χίλιες υπογραφές δικηγόρων και νομικών που τονίζουν πως «το κράτος δικαίου ισχύει για όλους, δεν είναι a la carte».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει πως «τα εγκλήματα που διέπραξε (σ.σ. ο Δημήτρης Κουφοντίνας) καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση» και καταλήγει: «Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

Οι παρεμβάσεις τα τελευταία 24ωρα είναι συντονισμένες και πολλές. Η ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής Ένωσης της Ελλάδας, εκατοντάδων δικηγόρων και νομικών, εκατοντάδων ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων δεν θα μπορούσαν να αποτελούν υποστήριξη της βίας και της τρομοκρατίας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασία του Πολίτη.

48η μέρα απεργίας πείνας
Στο μεταξύ, χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας εξέδωσε διαταγή με την οποία ζητά τη χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων για να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας. Να ληφθούν, δηλαδή όλα τα μέτρα ενδεδειγμένης φαρμακτευτικής αγωγής με στόχο να κρατηθεί ο απεργός πείνας στη ζωή και να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίας όταν και εφόσον χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, διαβεβαίωσαν τη δικηγόρο του ότι προς το παρόν ο κρατούμενος έχει τις αισθήσεις του, αλλά ακόμη και εάν διακόψει μόνος του την απεργία πείνας (διανύει την 48η ημέρα) θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση της υγείας του και θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για αποκατάστασή του.

Ο κρατούμενος έχει ξεκινήσει αυτόν τον δύσκολο αγώνα, διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για τον ίδιο απομακρύνοντας τον άρον άρον από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου και αντί της μεταφοράς του στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα στο Δομοκό.

 efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας