Κορωνοϊός

Συγκλονιστική περιγραφή: Κόλλησε κορωνοϊό και πήρε οδηγίες από… Αγγλία(!) – Ο ΕΟΔΥ δεν απαντούσε

————-

Την αγωνία που βιώνουν οι ασθενείς που έρχονται αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό, καθώς και τις πρόσθετες δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν όταν αναγκάζονται να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ που ενίοτε υπολειτουργούν, αναδεικνύει -μέσω μιας ανάρτησής του στο facebook- ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νικόλαος Σταθούλης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι μόλις πληροφορήθηκε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, κάλεσε πολλές φορές στο 1135 ώστε να λάβει τις απαραίτητες οδηγίες, χωρίς ωστόσο, ποτέ κανείς να απαντήσει στις κλήσεις του.

«Ξέρεις μετά από αλλεπάλληλες και αναπάντητες κλήσεις σε υπουργεία Υγείας και Πολιτική Προστασία ότι είσαι μόνος σου, το κράτος τώρα που το χρειάζεσαι απουσιάζει» καταγγέλλει, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες που αναζητούσε ήρθαν, τελικά από γιατρούς στη Βρετανία (!) μετά από μεσολάβηση συγγενών του, που κατοικούν εκεί.

Ο κ. Νικόλαος Σταθούλης σημειώνει μάλιστα, ότι κόλλησε τον ιό στο θεραπευτήριο όπου κάνει θεραπείες, καθώς φροντίζει να προσέχει και να μη συγχρωτίζεται.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

“Σε ειδοποιεί ο προσωπικός σου γιατρός ότι είσαι θετικός στον κορονοϊό.
Φεύγει η γη κάτω από τα πόδια σου.
«Μα δεν είχα καμία επαφή μαζική» σκέφτεσαι.
Τον κόλλησα στο θεραπευτήριο που κάνω θεραπείες. Ανευθυνότητα λέγεται. Δεν πήγα σε καμία αγορά. Δεν μπήκα σε ΜΜΜ. Δεν συγχρωτίστηκα.
Στο Αμονι είμαι σχεδόν αποκλεισμένος.
Παίρνεις το 1135 για πληροφορίες. Δεν απαντά. Επιμένεις. Τίποτα.
Αρχίζουν οι ταχυκαρδίες, οι πονοκεφάλοι, οι ζαλάδες, η εφίδρωση, η νευρομυϊκή ένταση, η υπερκόπωση, η απώλεια ενέργειας, κυρίως η δύσπνοια. Κυρίως αυτή.
Χρειάζεσαι συμβουλές. Τι κάνεις;
Το κράτος τώρα που το χρειάζεσαι απουσιάζει.
Παίρνεις φίλους γιατρούς : «Όταν πέσει το οξυγόνο κάτω από το 90 πρέπει να φωνάξεις ασθενοφόρο για μεταφερθείς νοσοκομείο αναφοράς».
Τρομάζεις. Ξεκινούν οι σοβαρές προεκτάσεις.
Οι αγχώδεις και οι συναισθηματικές διαταραχές είναι από τις πιο συχνές περιπτώσεις που σε απασχολούν ως ασθενή όταν μαθαίνεις ότι είσαι θετικός στον κορονοϊό. Stress. Χρειάζεσαι συμπαράσταση. Αγωνία.
Το κράτος σε έχει γραμμένο. Οι Φίλοι κοντά.
Ξέρεις μετά από αλεπάλληλες και αναπάντητες κλήσεις σε υπουργεία υγείας και πολιτική προστασία ότι είσαι μόνος σου. Μόνος σου είσαι πιο δυνατός.
Κρατάς την ψυχραιμία σου. Έχεις μάθει να είσαι μόνος. Χαμογελάς. Άλλος ένας αγώνας. Χαμογελάς ξανά.
Επικοινωνείς με συγγενείς σου οι οποίοι βρίσκονται στην Αγγλία. Σε χρόνο ρεκόρ σε καλούν να σου δώσουν οδηγίες Βρετανοί γιατροί.
Αυξημένη ενυδάτωση (ο κορονοϊός αγαπάει την ξηρότητα στο λαιμό μας)
Ποιοτικό ύπνο.
Ισορροπημένη διατροφή.
Συστηματική άσκηση.
Ηρεμία και διαχείριση του Stress που βλάπτει το ανοσοποιητικό.
Σωστή αναπνοή.
Προστασία με μάσκα, αποφυγή συνωστισμού και συχνό πλύσιμο των χεριών.
Λήψη βιταμίνης C. Λήψη βιταμίνης D.
«Αποδεδειγμένα η βιταμίνη D και η καθημερινή πρόσληψή της από τη διατροφή μας, μειώνει τις πιθανότητες προσβολής από αναπνευστική ίωση κατά 50%» σου λένε.
Ο κορονοϊός προσβάλλει κυρίως το αναπνευστικό. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένας οργανισμός με επάρκεια βιταμίνης D έχει αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά έναν ιό σε σχέση με κάποιον που παρουσιάζει έλλειψη.
Άλλα συστατικά που συμβάλλουν στη θωράκιση του οργανισμού μας από τον κορονοϊό, είναι ο ψευδάργυρος και το κάλιο.
Τα συνειδητοποιείς όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ. Προμηθεύεσαι τα πάντα. Το φορτίο που καλείσαι να σηκώσεις είναι βαρύ. Ξέρεις από φορτία. Τα λόγια συνήθως δεν έχουν αποτέλεσμα.
Το μυστικό είναι να μη φοβηθείς. Και τότε ένα μπουκέτο Φίλων έρχονται δίπλα σου.
Οφείλεις ωστόσο να βοηθήσεις μόνος σου τον εαυτό σου.
Η λέξη «Βοήθεια» είναι η πιο γλυκιά λέξη του κόσμου…”

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας