Βέροια

Διαδικτυακή η βασιλόπιτα και η πρώτη συνεδρίαση του 2021 για το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

———

Κόπηκε όπως κάθε χρόνο η βασιλόπιτα από  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, μόνο που το κόψιμο, όπως και η πρώτη συνεδρίαση του 2021, έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο… διαδικτυακά! Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρης Λαζαρίδης,  πέρα από τις ευχές για τον καινούριο χρόνο αναφέρθηκε και στα δύο ευχάριστα που φέρνει η καινούρια χρονιά, καθώς τα εμβόλια και η εκλογή Μπάιντεν φέρνουν μηνύματα αισιοδοξίας για το αύριο. Τυχεροί δεν υπήρξαν, αφού τα κομμάτια δεν έφτασαν ακόμα στους αποδέκτες τους.

Ενδιαφέρουσα η πρόταση για αλλαγή λογότυπου του Δήμου από τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πυρινό. Πρότεινε την αντικατάσταση της χρυσής λάρνακας και του Φιλίππου από τις μορφές του Όλγανου και του Αποστόλου Παύλου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν και την Αρχαιότητα αλλά και την θρησκευτική ταυτότητα της πόλης.

Για την αξία της συνεργασίας ανάμεσα στις παρατάξεις των δημοτικών συμβουλίων μίλησε η Γεωργία Μπατσαρά, η οποία επανειλημμένα δέχθηκε πυρά για τη συνεργασία της παράταξής της με την παράταξη Βοργιαζίδη.” Στο τέλος της τετραετίας θα φανεί η αξία των συνεργασιών” υποστήριξε.

Τη διαφωνία του με τη βιαστική κατάργηση της απλής αναλογικής, χωρίς να προλάβουν να φανούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της εξέφρασε ο Αντώνης Μαρκούλης λέγοντας: “Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση της απλής αναλογικής. Η απλή αναλογική όμως δεν δοκιμάστηκε στην πράξη. Την καταργούν χωρίς να την αφήσουν να δοκιμαστεί”.

Για τη διαδικασία ανταλλαγής ακινήτου με τη Μητρόπολη, για το κλειστό Γυμναστήριο που θα γίνει κοντά στο νέο Δικαστικό Μέγαρο και για το άλσος του Αλιάκμονα ζήτησε από τον Δήμαρχο πληροφορίες ο Παύλος Παυλίδης, για να πάρει σχετικές απαντήσεις για την πορεία όλων των θεμάτων, που προχωρούν, όπως είπε ο Δήμαρχος.

Πανέτοιμα Γυμνάσια και Λύκεια για την επαναλειτουργία τους  δήλωσε πως είναι η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα. Η επαφή της με όλους τους αρμόδιους διευθυντές το επιβεβαιώνει, και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος, είναι πάντοτε ανοιχτό, για να καλύψει ανάγκες των σχολείων, πρόσθεσε.

Έντονα προβλήματα στο θέμα των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης δήλωσε πως υπάρχουν στην πόλη ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος, ιδιαίτερα τώρα στις μέρες της πανδημίας. “Δυστυχώς παρατηρείται μια τέτοια ασυνειδησία από τη μεριά των πολιτών, που θα μας αναγκάσει να ζητήσουμε τη βοήθεια της Αστυνομίας και πολιτών που θα καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνοντας την εικόνα της πόλης” κατέληξε.

Πρωτότυπες εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ για το 2021 παρουσίασε ο πρόεδρός της Θεόφιλος Κορωνάς, εφόσον φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν. Συγκεκριμένα δήλωσε πως θα γίνουν εκδηλώσεις με μουσικές από τις χώρες που πέρασε ο Αλέξανδρος, Μουσικό Φεστιβάλ δασών με νεανικά σχήματα και πανελλήνια εκδήλωση μουσικών σχημάτων πανεπιστημίων.Όμως, πρόσθεσε πως θα υπάρξει και εβδομάδα με ντόπιους καλλιτέχνες.

Για τους πληττόμενους δικηγόρους  και γενικά τους επιστήμονες μίλησε με αγανάκτηση ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση, μέσα από την προσωπική του εμπειρία από το κλείσιμο την δικαστηρίων.

Κανένα σχολείο της Πωτοβάθμιας δεν στερείται θέρμανσης  δήλωσε καθησυχαστικά ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Θανάσης Δέλλας.“Τα όσα γράφτηκαν στον τύπο είναι ψευδή” συμπλήρωσε.

Πρέπει να υποστηρίξουμε την τοπική αγορά δήλωσε με πάθος ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Ασλανίδης, γιατί είναι εκείνη που επλήγη περισσότερο από τον καθένα. Της το οφείλουμε

………………………………….

far

banner-article

Ροη ειδήσεων