Περιβάλλον Τοπικά

Ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο και εύλογα ερωτήματα  προς τους δημοτικούς μας άρχοντες

.

Γράφει ο Τεύκρος

Δε γράφονται αυτές οι γραμμές, για να αποδείξουν τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που προκαλεί  η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά μας. Ούτε για την αλλαγή του μικροκλίματος της περιοχής, όπου εγκαθίστανται. Ούτε  για τις επιδράσεις τους στον υδροφόρο ορίζοντα. Ούτε για να θυμίσουμε τις εκατοντάδες ή και χιλιάδες τόνους μπετόν που πέφτουν στις κορυφογραμμές των βουνών μας, για την εγκατάστασή τους, για να παράξουμε… πράσινη(!) ενέργεια.

Γράφονται, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη λογική των δημοτικών μας αρχόντων, που υπερψηφίζουν την εγκατάστασή τους.

Όσοι δημοτικοί άρχοντες είναι υπέρ της εγκατάστασης  αυτών των φαραωνικών κατασκευών προφανώς  έχουν ως κύριο επιχείρημα το όφελος για τους δημότες τους, και μόνο αυτό.

Ας μας πουν,  λοιπόν, ποιο ήταν το μέχρι τώρα όφελος από την υπάρχουσα εγκατάσταση των 70 ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.

Και, αν υπήρξε αυτό το όφελος, γιατί δεν το προβάλλουν;

Ή, αφού πιστεύουν ότι αυτές οι εγκαταστάσεις κάνουν καλό στον τόπο, γιατί δεν το ανέδειξαν στους προεκλογικούς τους αγώνες, για να αυξήσουν τις ψήφους τους;

Πιστεύουν, εν τέλει, ότι η θέληση της πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής συμπίπτει με αυτές τους τις επιλογές; Και αν ναι, ας τολμήσουν να ρωτήσουν!

ΥΓ. Όσο για κάποιους,  που θυμήθηκαν εκ των υστέρων ότι το Βέρμιο είναι περιοχή Natura, και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την μη εγκατάσταση και άλλων δεκάδων ανεμογεννητριών στο βουνό, μάλλον  είναι αργά για δάκρυα…  Όταν επί των ημερών τους έγινε η πρώτη εγκατάσταση,  φαίνεται ότι τότε η περιοχή δεν ήταν…  Natura!

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας τάχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ της περαιτέρω εγκατάστασης, ενώ αυτά της Νάουσας και της Εορδαίας, κατά πλειοψηφία τάχθηκαν κατά.

.
Από τη μεταφορά πτερυγίων ανεμογεννητριών μήκους 75 μέτρων ή ύψους 25όροφης πολυκατοικίας!
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας