Κοινωνία Κόσμος

Πατέρας με σύνδρομο Down ανέθρεψε έναν υπέροχο γιο γιατρό καταρρίπτοντας μύθους και στερεότυπα

————-

Ο Σάντερ από τη Συρία είναι περήφανος για τον πατέρα του, ο οποίος, αν και με σύνδρομο Down, τον μεγάλωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καταρρίπτοντας μύθους και στερεότυπα για τα άτομα με αναπηρία.

Ο Σάντερ Ίσσα από τη Συρία με περηφάνια μοιράζεται με τον κόσμο την ιστορία της ζωής του. Ο νεαρός άνδρας μιλά ανοιχτά για τον πατέρα του, ο οποίος, αν και με σύνδρομο Down, τον μεγάλωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καταρρίπτοντας μύθους και στερεότυπα για τα άτομα με αναπηρία.

«Ο μπαμπάς μου ήταν πάντα το βασικό στήριγμα για μένα. Με στήριζε όταν το είχα ανάγκη. Σήμερα ξέρω ότι είναι πραγματικά περήφανος για εμένα. Βλέπω την ευτυχία και τη χαρά στα μάτια του, που σημαίνει: “Ναι. Έχω σύνδρομο Down, αλλά μεγάλωσα αυτόν τον νεαρό και έκανα το καλύτερο δυνατό για να γίνει γιατρός και να βοηθάει τους άλλους”» αναφέρει ο Σάντερ.

Η ανάρτηση του νεαρού βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δεκάδες άνθρωποι μίλησαν για παρόμοια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι.

«Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε την ιστορία σας. Έχετε μια υπέροχη οικογένεια. Σας ευχαριστώ για την ελπίδα (που μου δώσατε), για ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο μου. Σας εύχομαι καλή υγεία και ευτυχία!» λέει μία εκ των χρηστών.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των γονιών του, ο Σάντερ δείχνει στους ανθρώπους ότι η διάγνωση δεν σημαίνει απαραίτητα και καταδίκη.

Ο νεαρός άνδρας έχει βάλει σκοπό ζωής να αγωνιστεί ενάντια στην αδικία, προσπαθώντας για όλα τα παιδιά και τους ενήλικες με ειδικές ανάγκες, υπενθυμίζοντας πάντα την ευαισθησία για την ανθρώπινη ζωή.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας