Κορωνοϊός Τοπικά

Ημαθία – Κορωνοϊός: Οκτώ τα νέα κρούσματα σήμερα – Ανεπαρκείς οι πληροφορίες του ΕΟΔΥ

—————

Καθημερινά ο ΕΟΔΥ μάς ενημερώνει για τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα και στις περιφερειακές ενότητες, Συγκεκριμένα  σήμερα για την Ημαθία ανακοίνωσε 8 νέα κρούσματα.

Όμως αυτό το στοιχείο επί της ουσίας δεν μας δίνει καμιά πληροφορία, γιατί δεν γνωρίζουμε πόσα τεστ έγιναν αλλά και με ποιο τρόπο. Για παράδειγμα, αν αυτά έγιναν τυχαία ή στοχευμένα.

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των τεστ  που γίνονται καθημερινά είναι σχετικά μικρός, είναι αδύνατον να εντοπιστούν  και  να απομονωθούν τα ενεργά κρούσματα, κυρίως των ασυμπωματικών φορέων.

Έτσι, είναι βέβαιο πλέον, ότι έχει χαθεί η μπάλα και αυτό όχι τώρα αλλά πολύ νωρίτερα.  Οι πολίτες πια δεν αισθάνονται ασφαλείς, κάτι που δε συνέβαινε με το πρώτο κύμα.

Και πώς να αισθάνονται, όταν  σήμερα από την καθηγήτρια  επιδημιολογίαςτου  ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, καταγγέλλεται  «έλλειψη επαρκούς διαφάνειας»  αλλά και εκτίμηση ότι «ούτε   τα μέλη της επιτροπής (λοιμωξιολόγων) έχουν αυτή την πληροφορία, ούτε τη δυνατότητα να πουν πού να γίνουν τεστ».

Όμως η «επένδυση» στο εμβόλιο απ΄ ότι φαίνεται θα αργήσει να αποδώσει και οι εκατόμβες θυμάτων του ιού θα συνεχίσουν να καταγράφονται στη μακάβρια λίστα, αν συνεχίσουμε με την ίδια τακτική, που μοιάζει ως ένα βαθμό με το… ραντεβού  στα  τυφλά.

Τεύκρος

banner-article

Ροη ειδήσεων