Αλεξάνδρεια Γράμματα & Τέχνες

Η “Κινηματόδρασις” Αλεξάνδρειας με τη θεατρική της Ομάδα “Θέρως” αναπαριστά ζωγραφικούς πίνακες – Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση

Μας ξάφνιασε ευχάριστα η καλλιτεχνική  έκφραση της θεατρικής ομάδας “Θέρως”,  που ανήκει στην  Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ.

Συμμετέχοντας στο project “Αναπαράσταση ενός πίνακα” από το “Θέατρο του Άλλοτε” και τη Βαρβάρα Δουμανίδου, τα μέλη της Ομάδας αναπαριστούν φιγούρες κλασικών και σύγχρονων ζωγράφων με τέτοια πειστικότητα στην αναπαράσταση, ωστε το μάτι να μπερδεύεται ανάμεσα στην παραγματικότητα και την αναπαράσταση.

Δεν είναι η ενδυματολογική συνέπεια μεταξύ πίνακα και αναπαράστασης αλλά κυρίως η ικανότητα της εκφραστικής αποτύπωσης από τη μεριά των μοντέλων όχι μόνο του ύφους των προσώπων αλλά και η ικανότητα μεταφοράς της ατμόσφαιρας, που αναδίδει ο κάθε πίνακας.

Κι ενώ, συνήθως, μοντέλα ποζάρουν, για να γίνει ένας πίνακας, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πρόσωπα των πινάκων δίνουν την ευκαιρία στα μοντέλα να τα υποδυθούν!

Να, λοιπόν, που εδώ συγκοινωνούν περίφημα η τέχνη της ζωγραφικής με τη θεατρική τέχνη αλλά και την τέχνη της φωτογραφίας!

Περιμένουμε από τη Λέσχη ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ κι άλλες τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις.

Δήμητρα Σμυρνή

Μπορεί ο νέος χώρος της λέσχης Κινηματόδρασις, όπου γίνονται οι συναντήσεις να είναι κλειστός και η φυσική επαφή μεταξύ των μελών της ομάδας να απαγορεύτηκε, η ανάγκη δημιουργικής έκφρασης όμως, βρήκε άλλες οδούς.
Η θεατρική ομάδα ΘΕΡΩΣ της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ , συμμετείχε στο project “Αναπαράσταση ενός πίνακα” από το Θέατρο του Άλλοτε και τη Βαρβάρα Δουμανίδου. Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία η οποία γεννήθηκε εν μέσω καραντίνας. Φιγούρες κλασικών και σύγχρονων ζωγράφων δραπετεύουν από τα πορτραίτα τους και ζουν ανάμεσά μας. Ένα ταξίδι που ξεκινά με την επιλογή ενός πίνακα με σκοπό την αναπαράσταση του.
Η ανάγκη για δημιουργία και έκφραση δεν μπορεί να μπει σε “καραντίνα”. Όταν κάποιος θέλει να δημιουργήσει, μπορεί να προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα, να βρει εναλλακτικές και να μετατρέψει τη δυσκολία σε πρόκληση.
Ο πολιτισμός είναι το οξυγόνο μας!
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–
——————–

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας