Βέροια

Σε απελπισία οι καταστηματάρχες της Βέροιας – To click away δεν λειτουργεί για τους μικρούς

Άδεια κυριολεκτικά η Αγορά της Βέροιας σήμερα Δευτέρα, αρχή της εβδομάδας, με τα Χριστούγεννα μια ανάσα. Η τύχη του click away  ήταν προδιαγεγραμμένη και οι καταστηματάρχες το είχαν δηλώσει ήδη από τη μέρα της ανακοίνωσής του.

Μεσημέρι με κάποια καταστήματα τελείως κλειστά, λίγα με τον ιδιοκτήτη μέσα, με χαμηλωμένα τα φώτα, περιμένοντας τηλεφώνημα για click away, και μόνο έξω από ένα μια κοπελίτσα δοκίμαζε στο πεζοδρόμιο μπουφάν, που της έφερε από μέσα η καταστηματάρχης.

Κάποια ιδιοκτήτρια δήλωσε με απόγνωση “Δεν είμαστε σε σημείο μηδέν, είμαστε στο -90! Πάμε για κλείσιμο!” Άλλη πρόσθεσε “Γράψτε κάτι, καταστραφήκαμε! Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα!”

Και μια τρίτη μάς είπε: “Το click away είναι κοροϊδία, δεν λειτουργεί  για μας τους μικρούς. Θα μας κλείσουν μια ώρα αρχύτερα. Αυτό αφορά μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και γι’ αυτούς έγινε”

Μαγαζιά που έχουν μια χαραμάδα ελπίδας είναι  μόνο αυτά που έχουν  e-shop, όπως δήλωσαν.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, η Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, ήταν στο μαγαζί της των Παιδικών και μετέφερε τις διαπιστώσεις των συναδέλφων της, πλήρως αρνητικές.

“Δεν θέλουμε να αποτελέσουμε υγειονομική βόμβα, όλοι οι συνάδελφοι αλλά και η Ομοσπονδία μας έχουμε την ίδια θέση. Από την άλλη όμως η θηλιά σφίγγει στο λαιμό μας επικίνδυνα.”

Κάποια καταστήματα ήταν στολισμένα χριστουγεννιάτικα κι αυτό έκανε την ερημιά ακόμη μεγαλύτερη και τη μελαγχολία εντονότερη.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας