Βέροια Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Αιχμές δημάρχου Βέροιας για μη ακριβή στοιχεία από ΕΟΔΥ

Βασίλης Ιγνατιάδης

Από την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας, η Ημαθία βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των επιδημιολόγων, μαζί με τη γειτονική Πέλλα.

Ο εντοπισμός εστιών υπερμετάδοσης, νωρίς το φθινόπωρο, σε μεγάλα εργοστάσια μεταποίησης φρούτων στους δύο νομούς και άλλα γεγονότα που ακολούθησαν, είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη διασπορά του ιού στον πληθυσμό, που ήταν δύσκολο να ελεγχθεί στη συνέχεια. Έκτοτε η Ημαθία βρίσκεται σταθερά στη λίστα των «κόκκινων» νομών της χώρας.

Παρά τον μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων στο πρώτο κύμα, η επιδημιολογική εικόνα του νομού άρχισε να επιβαρύνεται σταδιακά από το καλοκαίρι, με προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων, που κορυφώθηκε με πραγματική εκτόξευση το Νοέμβριο. Τον περασμένο μήνα, καταγράφηκαν συνολικά 1.785 επιβεβαιωμένα κρούσματα, υπερδεκαπλάσια αυτών του Οκτωβρίου. Οι καταγραφές στις πρώτες δέκα μέρες του Δεκεμβρίου είναι εξίσου μεγάλες, παρά την τάση επιβράδυνσης που διαφαίνεται την τρέχουσα εβδομάδα.

Την περασμένη Παρασκευή, στην τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των 6 τότε «κόκκινων» νομών με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και υγειονομικούς φορείς της χώρας, οι τρεις δήμαρχοι της Ημαθίας ζήτησαν συγκεκριμένα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή, προκειμένου να στοχεύσουν με παρεμβάσεις τους σε εντοπισμένες εστίες.

Μιλώντας στο Euro2day.gr, ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης αφήνει αιχμές κατά του ΕΟΔΥ και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, για ελλιπή πληροφόρηση και μη ακριβή στοιχεία, που δημιουργούν σύγχυση αναφορικά με το ακριβές μέγεθος της διασποράς.

 euro2day

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας