Απόψεις Κορωνοϊός Υγεία

Ο π. Διοικητής του ΑΧΕΠΑ, μεταμοσχευτής Δημήτρης Γάκης για τα m-RNA εμβόλια: “Ηθικοί και επιστημονικοί προβληματισμοί”

Δημήτρης Γάκης*

Ένα είναι το δόγμα της Ιατρικής διαχρονικά “Ωφελέιν ή ΜΗ Βλάπτειν”. Αυτό καθόρισε ο γεννήτορας της, “Ιπποκράτης” 2370 χρόνια πριν. Το να ωφελείς και να μην βλάπτεις ισχύει μέχρι σήμερα…

Θα υπενθυμίσω επίσης, ότι “Επιστήμη χωριζομένη Αρετής Πανουργία και ού σοφία φαίνεται” για να προλάβω αυτούς που θα σπεύσουν να μου επιτεθούν, κινούμενοι από κομματικά ή ωφελιμιστικά κίνητρα, για τα όσα θα αναφέρω.

Τα Εμβόλια, Κυρίες και Κύριοι, είναι ευλογία για την ανθρωπότητα, την οποία λύτρωσαν από τρομερά δεινά, χαρίζοντας μας, μαζί με τα αντιβιοτικά, διπλάσιο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με την εποχή του Ιπποκράτη.

Είναι όμως ένα ΜΑΖΙΚΟ φάρμακο. Ένα φάρμακο που θα λάβει, σχεδόν, το σύνολο του πληθυσμού!

Εάν, λοιπόν, είμαστε προσεκτικοί με τον έλεγχο της ασφάλειας των νέων φαρμάκων, πχ ενός αντιυπερτασικού που θα πάρει το 3-5% του πληθυσμού, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ που θα πάρει το 90-100% του πληθυσμού…

Μία σοβαρή επιπλοκή θα οδηγήσει σε απώλεια τεράστιου αριθμού ψυχών.

Πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις σε τεραστίου κύρους Επιστημονικά περιοδικά από έγκριτους επιστήμονες που τονίζουν το Ηθικό και Επιστημονικό πρόβλημα που ανακύπτει, αφενός από την απροσχημάτιστη Πολιτική παρέμβαση στο έργο της επιστήμης, με τις αντικαταστάσεις, εξευτελισμούς , πιέσεις, συλλήψεις κλπ επιστημόνων που όρθωσαν το ανάστημα τους προστατεύοντας την ανθρωπότητα, αφ ετέρου από την αδιαφάνεια των μεθόδων παρασκευής και ακριβούς μηχανισμού δράσης των m-RNA εμβολίων. Δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι αναλυτικές δημοσιεύσεις και όμως προχωράει η διαδικασία έγκρισης τους από το FDA! Πρωτόγνωρα πράγματα!!!

Διαβάστε: Ethical and Scientific Considerations Regarding the early approval and deployment of a COVID-19 Vaccine. Annals of Internal Medicine, 20 November 2020 (online), Peter Doshi: Pfizer and Moderna’s “95% effective” vaccines—let’s be cautious and first see the full data The BMJ Opinion, November 26, 2020 κλπ δημοσιεύσεις.

Τα ερευνητικά πρωτόκολλα και των δύο εταιρειών παρουσιάζουν πολύ σοβαρά ελλείματα. Η δε αποτελεσματικότητα 95% στην ενδιάμεση ανάλυση θα μειωθεί σημαντικά όταν ανακοινωθούν τα πλήρη αποτελέσματα.

Είναι πρωτοφανές το να λάβουν έγκριση οι δύο εταιρείες χωρίς πλήρη δημοσίευση και κριτική των αποτελεσμάτων! Απαιτείται πλήρης και εξονυχιστική ανασκόπηση των ευρημάτων από ανεξάρτητη επιτροπή.

Η Ευρώπη πρέπει να ελέγξει διεξοδικά τα δύο εμβόλια και να μην σταθεί στην συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ (Διότι εφ΄όσον εγκριθεί ένα φάρμακο από τον FDA θεωρείται αυτομάτως εγκριθέν από και από την Ευρώπη). Προσωπικά θα ήθελα έλεγχο ΚΑΙ από Ελληνική ομάδα επιστημόνων που να ελέγξει όχι μόνο την ασφάλεια αλλά και τι παράγεται από αυτό το μόριο του RNA σε κυτταρικές καλλιέργειες. (τι πρωτεΐνες δηλαδή θα βγουν. ΕΚΕΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ).

Ο κόσμος δεν είναι ανόητος. Αυτό δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση στις ΗΠΑ όπου το 42% είναι αρνητικοί ή δεν είναι βέβαιοι ότι θέλουν να εμβολιαστούν. Αντιλαμβάνεσαι , αγαπητέ αναγνώστη πόση ζημία κάνει αυτή η βιασύνη…

Είμαστε , λοιπόν, υπέρ των ασφαλών και καλά ελεγμένων εμβολίων. Και μην μου πείτε ότι θα αργήσουμε διότι υπάρχουν και τα συμβατικού τύπου εμβόλια που η μέθοδος κατασκευής τους είναι πολυδοκιμασμένη…

Υ.Γ. 1. Δεν θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνη, πολιτικά, την αναγγελία με τυμπανοκορουσίες της άφιξης των ειδικών ψυγείων βαθείας κατάψυξης, από τον Υφυπουργό Υγείας, γεγονός που φωτογραφίζει ως ήδη υπάρχουσα επιλογή, το εμβόλιο της Pfizer, πριν ακόμη εγκριθεί από τον FDA και την Ευρώπη!

2. Δεν θεωρώ ότι βοηθά στην αποδοχή του εμβολιασμού η δήλωση του ότι “δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής εμβολίου” (άρα θέλετε δεν θέλετε θα κάνετε το εμβόλιο που θα σας δώσουμε). Αλλιώς δεν θα κάνετε! Τέτοιες δηλώσεις είναι καταστροφικές για την αποδοχή του εμβολίου από την κοινή γνώμη και την προστασία του πληθυσμού και εκθέτουν, προς μεγάλη μου λύπη, τον ιστορικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας…

—————————-

Σημείωση Φαρέτρας: Ο Δημήτρης Γάκης* είναι γιατρός  χειρουργός – μεταμοσχευτής, πρώην Διευθυντής του ΕΣΥ στην  Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ και πρώην Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο για τα εμβόλια.

“Εμβόλια για covid-19. Ο Πόλεμος και η Ορθολογική Ιατρική Θέση” γράφει ο Δημήτρης Γάκης

Παλιότερη συνέντευξη του Δημήτρη Γάκη στη Δήμητρα Σμυρνή για τις μεταμοσχεύσεις  μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας